Lizabela - sjuksköterska

“Den här möjligheten kom när en vän på sjukhuset jag jobbade på berättade att det var ett sjukhus i Sverige som behövde sköterskor. Vill du testa och se? Jag sa, varför inte, vad har jag att förlora på det?”

 
 
Lizabela flyttade 2019 till Göteborg från Grekland och jobbar som sjuksköterska på Psykiatri Psykos på Sahlgrenska Universitetssjukhuset. I den här filmen berättar hon om sina erfarenheter från flytten till Sverige.


Hej, välkommen. Ska vi ta blodtryck på dig?

Är du snäll och sätter dig där borta.

Den här möjligheten kom när en vän på sjukhuset jag jobbade på  berättade att det var ett sjukhus i Sverige som behövde sköterskor.  Vill du testa och se? Jag sa, varför inte, vad har jag att förlora på det?

När jag flyttade till Sverige så fick jag stor hjälp från sjukhuset. Vi erbjöds språkkurser innan flytten. När vi kom hit fick vi till exempel hjälp med att hitta en lägenhet och att öppna bankkonto.

Det är anmärkningsvärt att det inte är så hierarkiskt här. Vi jobbar mer som ett team. Det är mycket mer jämlikt, mycket mer respekt. Och så klart bättre lön.

Det är också en bra balans mellan mitt arbete och min lediga tid. Jag älskar verkligen Göteborg, det är en så vacker stad.