Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Avdelning 369

Kontaktuppgifter

Telefon

Växeltelefon

Besöksadress

Journalvägen 5
416 50 Göteborg

Avdelning 369 är en regional högspecialiserad avdelning för personer med svårbehandlat självskadebeteende. Avdelningen med 10 vårdplatser är Sveriges första högspecialiserade självskadeenhet och har inspirerats av liknande behandlingsprogram i Tyskland och USA. Vården erbjuds i form av 12 veckor intensivt och strukturerat behandlingsprogram utifrån Dialektisk beteendeterapi (DBT), eller DBT-PTSD för patienter med Posttraumatiskt stressyndrom (PTSD). För att få vård på avdelningen behövs remiss från specialistpsykiatrin.

Kunskapsutveckling/Forskning

Enheten bedriver kontinuerlig verksamhetsutveckling, uppföljning och forskning som rör patientgruppen.

I VGR har avd. 369 ett uppdrag att fungera som regionalt kunskapscentrum kring patienter med svårbehandlat självskadebeteende som kan bestå av bedömningar, kunskapsspridning och handledning. Den här delen av avdelningens uppdrag är under uppbyggnad.

Söka vård hos oss

Avdelningen är bemannad dygnet runt. Här arbetar flera olika professioner: skötare, sjuksköterskor, psykologer, kurator, arbetsterapeut, fysioterapeut, dietist, peer support, behandlingsassistenter, överläkare, underläkare, vårdadministrativ sekreterare, forskningsledare samt vårdenhetschef.

De som jobbar här har alla valt att söka sig till den här avdelningen och har ett stort engagemang i sitt arbete.

Familjeband

Familjeband är en studiecirkel för dig som är anhörig till någon som har svårt att reglera sina känslor och som skadar sig själv.

Kontaktuppgifter

Telefonnummer till avdelningen:

031-3436929

Länkar:

www.shedo.se

www.dbtsverige.se

www.nationellasjalvskadeprojektet.se

Vi som arbetar här

Synpunkter och klagomål på vården

Vårt mål är att ge dig god vård och ett gott bemötande. Om du har synpunkter på den vård, behandling eller det bemötande du har fått är vi mycket tacksamma om du låter oss få veta detta.

Lämna gärna dina synpunkter via 1177, e-post eller post.

Profilbild av Kajsa Sjöberg

Kajsa Sjöberg

Vårdenhetschef
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Johan Fredrik Emilsson

Tillförordnad vårdenhetschef
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Senast uppdaterad: 2022-06-13 16:11