Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Planerar du att besöka Sahlgrenska Universitetssjukhuset?

Om du har en avtalad tid och har symtom på luftvägsinfektion eller feber kontakta snarast avdelningen/mottagningen direkt eller via växel på 031-342 10 00. 

För närstående råder besöksförbud på samtliga mottagningar och vårdavdelningar endast med undantag för vårdnadshavare och ledsagare. Detta förutsatt att medföljaren inte har luftvägssymtom eller feber.

Munskydd ska användas av dig och eventuell medföljare som ska besöka sjukhuset.

Läs mer här.

Avdelning 369

Kontaktuppgifter

Växeltelefon

Besöksadress

Journalvägen 5
416 50 Göteborg

Yttre vägbeskrivning

Östra sjukhuset. Vägbeskrivning: Avfart Torpamotet från E20. Kollektivtrafik: Hållplats Östra sjukhuset. Vänligen se www.vasttrafik.se för information. Se vidare skyltning inom sjukhusområdet.

Inre vägbeskrivning

Plan 4

Västtrafik - reseplaneraren

Postadress

Sahlgrenska Universitetssjukhuset Verksamhet Psykiatri Affektiva
Östra sjukhuset
416 85 Göteborg

Kajsa Sjöberg

Vårdenhetschef
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Nina Pedersen

Kurator
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Giuseppe Guerriero

Överläkare
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Odd Berg

Psykolog
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Avdelning 369-Västra Götaland Självskadeenhet (VGS) är en regional högspecialiserad behandlingsenhet för vuxna med allvarligt självskadebeetende. Enheten är den första i Sverige och en av få i världen och har 10 vårdplatser. Målgruppen antas ha hög samsjuklighet med andra psykiatriska diagnoser och har provat andra behandlingsalternativ tidigare utan tillräcklig effekt. För att få vård krävs remiss från specialistpsykiatrin. Enheten erbjuder två olika 12 veckors strukturerade och intensiva behandlingsprogram båda med utgångspunkt i Dialektisk beteendeterapi, DBT: 1.) DBT heldygnsvård 2.) DBT- PTSD, ett behandlingsprogram för heldygnsvård och för patienter med Posttraumatiskt stressyndrom (M Bohus, Mannheim, Tyskland). Självskadeenheten kan även ta remisser för konsultation för att stödja pågående behandling och/eller förbereda vård på enheten. Enheten bedriver forskning i syfte att öka kunskapen om självskadebeteende och förbättra vården för personer med självskadeproblematik.


Senast uppdaterad: 2018-09-28 13:34