Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Planerar du att besöka Sahlgrenska Universitetssjukhuset?

Om du har en avtalad tid och har symtom på luftvägsinfektion eller feber kontakta snarast avdelningen/mottagningen direkt eller via växel på 031-342 10 00. 

Information till dig som ska besöka sjukhuset eller någon av sjukhusets lokaler

 

Avdelning 369

Kontaktuppgifter

Växeltelefon

Besöksadress

Journalvägen 5
416 50 Göteborg

Kajsa Sjöberg

Vårdenhetschef
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Giuseppe Guerriero

Överläkare
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Avdelning 369 är en regional högspecialiserad avdelning för personer med svårbehandlat självskadebeteende. Avdelningen med 10 vårdplatser är Sveriges första högspecialiserade självskadeenhet och har inspirerats av liknande behandlingsprogram i Tyskland och USA. Vården erbjuds i form av 12 veckor intensivt och strukturerat behandlingsprogram utifrån Dialektisk beteendeterapi (DBT), eller DBT-PTSD för patienter med Posttraumatiskt stressyndrom (PTSD). För att få vård på avdelningen behövs remiss från specialistpsykiatrin.

Kunskapsutveckling/Forskning

Enheten bedriver kontinuerlig verksamhetsutveckling, uppföljning och forskning som rör patientgruppen.

I VGR har avd. 369 ett uppdrag att fungera som regionalt kunskapscentrum kring patienter med svårbehandlat självskadebeteende som kan bestå av bedömningar, kunskapsspridning och handledning. Den här delen av avdelningens uppdrag är under uppbyggnad.

Söka vård hos oss

Avdelningen är bemannad dygnet runt. Här arbetar flera olika professioner: skötare, sjuksköterskor, psykologer, kurator, arbetsterapeut, fysioterapeut, dietist, peer support, behandlingsassistenter, överläkare, underläkare, vårdadministrativ sekreterare, forskningsledare samt vårdenhetschef.

De som jobbar här har alla valt att söka sig till den här avdelningen och har ett stort engagemang i sitt arbete.

Familjeband

Familjeband är en studiecirkel för dig som är anhörig till någon som har svårt att reglera sina känslor och som skadar sig själv.

Kontaktuppgifter

Telefonnummer till avdelningen:

031-3436929

Länkar:

www.shedo.se

www.dbtsverige.se

www.nationellasjalvskadeprojektet.se

Vi som arbetar här

Synpunkter och klagomål på vården

Vårt mål är att ge dig god vård och ett gott bemötande. Om du har synpunkter på den vård, behandling eller det bemötande du har fått är vi mycket tacksamma om du låter oss få veta detta.

Lämna gärna dina synpunkter via 1177, e-post eller post.


Senast uppdaterad: 2021-03-18 12:09