Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet
Hoppa till chatbot

Bipolärmottagning

Tillfällig information Observera att receptionen stänger 30 minuter innan angiven stängningstid

Kontaktuppgifter

Telefon

Telefontider

1/9 t o m 31/5
måndag - fredag
7:30 - 16:00
1/6 t o m 31/8
måndag - fredag
7:30 - 13:00

Växeltelefon

Öppettider

måndag
7:50 - 16:30
tisdag
7:50 - 18:30
onsdag - torsdag
7:50 - 16:30
fredag
7:50 - 14:00

Besöksadress

Ekelundsgatan 1
411 18 Göteborg

Vi är en subspecialiserad psykiatrisk öppenvårdsmottagning som vänder sig till dig över 18 år med bipolär sjukdom typ 1 och 2 som bor i Göteborg, Mölndal, Partille, Härryda och Öckerö kommun.

Till Socialstyrelsen lista över grupper som löper högre risk att drabbas av allvarlig sjukdom vid insjuknande covid-19 har nyligen tillkommit personer med bipolär sjukdom. Bipolärmottagningen har sett över möjligheterna att bidraga till att våra patienter får bästa förutsättningar att undvika smitta och allvarliga symptom i covid-19. Mottagningen kommer ha möjlighet att vaccinera ett fåtal patienter i våra lokaler. Dessa kommer kontaktas direkt och få vidare information.  

Vi vill uppmana våra patienter som får möjligheten att vaccinera sig via sin vårdcentral eller en vaccinationsmottagning att göra det. Vaccination av allmänheten i fas 4 har startat och många vaccinatörer öppna för tidbokning för personer födda 1971 eller tidigare. Invånare kan boka sig hos vilken vaccinatör de vill. Alla vaccinatörer har uppdaterade uppgifter på 1177.se. Som ett komplement kan man också boka tid via telefon hos en vaccinatör.

Denna information uppdateras löpande. 

Till dig som behandlas med litium och upplever symptom på misstänkt Covid-19 infektion (coronavirus).

Om du har feber (>38 grader), använd i första hand paracetamol (exv Panodil). Tag INTE andra antiinflammatoriska mediciner såsom acetylsalicylsyra (Treo, Bamyl, med flera), ibuprofen (Ipren, Ibuprofen, Ibumax med flera), diklofenak (Voltaren)  med flera  utan att först tagit kontakt med din läkare. Skälet är att dessa medel kan påverka litiumkoncentrationen. Om du står på sådana medel sedan tidigare behöver du dock inte ändra något.

  1. Drick ordentligt med vatten – hellre lite för mycket än för litet. 
  2. Om du har feber över 39 grader, kräkningar eller diarré, gör ett uppehåll med litium i 24 timmar.
  3. Vid symptom på luftvägsinfektion, besök ej Bipolärmottagningen. Kontakta Bipolärmottagningen via 1177 eller Kontaktpunkten psykiatri om du har flera frågor.

Söka vård hos oss

När du söker vård hos oss behöver vi veta något om den sjukdom eller de besvär du har. Den informationen kan vi till exempel få genom att en läkare på din vårdcentral eller annan läkare skriver en remiss till oss. Du kan också skriva en egen vårdbegäran. 

Har du akuta problem vänder du dig till Psykiatrisk akutmottagning på Östra sjukhuset. Mottagningen tar emot remiss från läkare samt egenremiss.

Vid ditt besök hos oss

Vi arbetar med strukturerad utredning, bedömning och behandling av bipolär sjukdom. Behandling inriktad på att stabilisera förändringar i stämningsläget och förhindra återinsjuknande i nya episoder. Läs gärna mer om bipolär sjukdom och behandling via Bipolärinfo.

Vi erbjuder individuell webbaserad patient- och närståendeutbildning (BipoLÄR) om bipolär sjukdom kontinuerligt. Mottagningen har ett särskilt program för planering av graviditet samt omhändertagandet av gravida med bipolär sjukdom, med uppföljning första året efter förlossning.

Vi samarbetar med två akutvårdsavdelningar, 362 och 366 på Östra Sjukhuset, då heldygnsvård kan vara aktuellt.

Mottagningen samverkar med kvalitetsregister för bipolär sjukdom (BipoläR) och har pågående forskning inom ramen för S:t Görans Bipolärprojekt.

Vi som arbetar här

På mottagningen arbetar läkare, sjuksköterskor, psykologer, arbetsterapeuter, rehab-koordinator, kuratorer, fysioterapeut, vårdkoordinatorer, skötare och medicinska sekreterare.

Kontakt

Om du har frågor som rör remisser eller önskar tidsbokning, sjuksköterskerådgivning, förnyelse av recept eller intyg är du välkommen att kontakta oss via 1177 vårdguidens e-tjänster (www.1177.se)

Du kan även nå oss via kontaktpunkt psykiatri 031-343 63 00. Kontaktpunktens öppetider: Måndag-Fredag 07:30-16:00

Synpunkter och klagomål på vården

Vårt mål är att ge dig god vård och ett gott bemötande. Om du har synpunkter på den vård, behandling eller det bemötande du har fått är vi mycket tacksamma om du låter oss få veta detta.

Lämna gärna dina synpunkter via 1177, e-post eller post.

Välkommen att lämna in dina synpunkter via e-post su.psykiatriaffektiva1.bipolarmottagning@vgregion.se

 

Ansvariga för mottagningen

Timea Sparding, enhetschef
E-post: timea.sparding@vgregion.se

Aikaterini Alina Karanti, vårdenhetsöverläkare
E-post: alina.karanti@vgregion.se


Senast uppdaterad: 2022-07-05 11:01

Chatta med Liv chatbot logo