Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Provtagning Alingsås

Kontaktuppgifter

Telefon

Telefontider

Lab blodcentralen
måndag - fredag
7:00 - 16:00

Växeltelefon

Öppettider

Lunchstängt 12-13
måndag - fredag
7:30 - 15:30

Besöksadress

Södra Ringgatan 30
441 83 Alingsås

Provtagningen tar emot dig som behöver ta ett blod- eller urinprov. Vi utför också belastningsundersökningar för glukos och laktos.

Pilotprojekt organiserad prostatacancertestning i VGR

Det regionala projektet startar 2 september 2020 och det skickas ut erbjudandebrev till cirka 400 män i Västra Götalandsregionen under hösten.

Har du fått brevet och har frågor ring: 010-441 2838.

Till dig som har fått brevet och är intresserad så erbjuder vi dig provtagning drop-in kl. 13:00 - 15:00 tisdag - torsdag. 

Söka vård hos oss

För provtagning behöver vi ett provtagningsunderlag från din vårdgivare. Det kan vara en pappersremiss eller skickad elektronisk remiss via dator. Fråga din vårdgivare vad som gäller för din provtagning.

Vid ditt besök hos oss

Du som ska besöka oss ska först anmäla dig i sjukhusets incheckning i huvudentrén. Därefter går du till vårt väntrum och tar en kölapp till provtagningen. Om du inte behöver vara fastande så kom gärna senare under dagen.

För att få ett så korrekt analysresultat som möjligt krävs att du som patient förbereder dig enligt de anvisningar som står på din remiss. Dagen innan bör du undvika fet mat, alkohol och extrem fysisk aktivitet. Undvik helst också rökning och snusning timmarna före provtagning.

Checklista inför ditt besök

  • När du kommer till oss för provtagning behöver du ha med dig din legitimation och din kallelse.
  • Eftersom många av de ämnen som vi mäter i blodet förändras, även vid lätt fysisk aktivitet, är det viktigt att du sitter ner och vilar 15 minuter innan provtagning. Sedan tar vi de prover som din läkare beställt.
  • Vi utför även glukos- och laktosbelastning. Dessa undersökningar bokas och då får du en kallelse hemskickad.
  • Undvik parfym inför ditt besök hos oss med hänsyn till personer med allergiska besvär.

Vi som arbetar här

Biomedicinska analytiker och undersköterskor.

Huamei Fu Forsman

Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Senast uppdaterad: 2021-09-13 13:35