Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Provtagning Skene

Kontaktuppgifter

Telefon

Telefontider

måndag - torsdag
7:00 - 14:00
fredag
7:00 - 10:45

Växeltelefon

Öppettider

måndag - torsdag
7:00 - 14:00
fredag
7:00 - 10:45

Besöksadress

Varbergsvägen 50
511 61 Skene

Provtagning tar emot dig som behöver ta ett blod- eller urinprov. Vi utför också belastningsundersökningar för glukos och laktos.

 

Söka vård hos oss

För provtagning behöver din vårdgivare ha gjort ett provtagningsunderlag. Det kan vara en pappersremiss eller skickad elektroniskt via datorn. Fråga din vårdgivare vilket som gäller för din provtagning.

Vid ditt besök hos oss

Du som ska besöka oss ska först anmäla dig i sjukhusets incheckning i huvudentrén där du får en kölapp till provtagningen och sedan sitta ner utanför provtagningen. Personalen i provtagningen tar in patient i turordning. Om du inte behöver vara fastande så kom gärna senare under dagen.

Du behöver inte boka en tid innan din provtagning.

För att få ett så korrekt analysresultat som möjligt krävs att du som patient förbereder dig enligt de anvisningar som står på din remiss. Dagen innan bör du undvika fet mat, alkohol och extrem fysisk aktivitet. Undvik helst också rökning och snusning timmarna före provtagning.

Checklista inför ditt besök

  • När du kommer till oss för provtagning behöver du ha med dig din legitimation och din kallelse.
  • Eftersom många av de ämnen vi mäter i blodet förändras, även vid lätt fysisk aktivitet, är det viktigt att du sitter ner och vilar 15 minuter innan provtagning. Sedan tar vi de prover som din läkare beställt.
  • Vi utför även glukos- och laktosbelastning. Dessa undersökningar bokas och då får du en kallelse hemskickad.
  • Undvik parfym inför ditt besök hos oss med hänsyn till personer med allergiska besvär.

 

Vi som arbetar här

Biomedicinska analytiker och undersköterskor.

Karolina Svensson

Enhetschef
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Senast uppdaterad: 2021-06-29 09:05