Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Urologiavdelning 30

Kontaktuppgifter

Telefon

Telefontider

måndag - söndag
dygnet runt

Växeltelefon

Öppettider

måndag - söndag
dygnet runt

Besökstider

måndag - söndag
14:00 - 19:00

Besöksadress

Blå Stråket 5
413 46 Göteborg

Digitalt vårdmöte

Vår mottagning erbjuder digitala vårdmöten. På det viset kan du träffa din vårdkontakt i ett videomöte – via mobil, surfplatta eller dator.

Ett digitalt vårdmöte bokas av mottagningen, som också skickar en kallelse till dig med länk inför ditt videomöte.

Läs mer om digitala vårdmöten

Välkommen till vår digitala mottagning

Förlängda väntetider för operation

Så här påverkas operationsköerna av pågående pandemin.

Läs mer här

Urologiavdelning 30 är en vårdavdelning inom verksamheten Urologi.

Vi tar emot dig med sjukdomstillstånd i urinvägarna. Hälften av våra patienter kommer till oss för planerade operationer av till exempel förstorad prostata, cancer i urinblåsa, njure eller prostata. Den andra hälften kommer via akutmottagningen, till exempel på grund av blod i urinen, infektion eller njurstenssmärta. Vi vill att du ska känna dig trygg under din vistelse hos oss. Vi arbetar tvärprofessionellt för att ge dig bästa möjliga vård.

Din vistelse hos oss

 Om du ska genomgå en planerad operation blir du i regel kallad till ett förberedande inskrivningsbesök på Urologmottagningen. Vid besöket tas prover och du får prata med kirurg, narkosläkare och sjuksköterska. Det är bra om du tar med en aktuell medicinlista till detta besök.

Vår avdelning är uppdelad i två delar, avdelning 17 och avdelning 30, med 18 vårdplatser var. De flesta rummen är två- till trebäddsrum. Vi har också enkelrum som i första hand är avsedda för dig som är svårt sjuk. Vid din sängplats finns sängbord, läslampa och radio. På rummet finns en garderob, där du kan låsa in dina personliga tillhörigheter. Det finns dusch och toalett i anslutning till varje rum.

På avdelningen finns två dagrum med balkong. I dagrummen finns TV och en patientdator med tillgång till internet. I anslutning till dagrummen finns också kylskåp där du kan förvara din egen dricka med mera.  

För dig som är svårt sjuk cancerpatient har vi efter överenskommelse så kallad "öppen retur". Det innebär att du inte behöver gå via akutmottagningen utan kan komma direkt till vår avdelning, vid akuta besvär.

Vi har en kurator som är knuten till verksamheten.

Checklista inför din vistelse

  • Ta med dig fotolegitimation.
  • Ta med en aktuell medicinlista, toalettartiklar, lämpliga skor samt kläder och pengar som du behöver när du ska åka hem.
  • Ta gärna med mobiltelefon och laddare. Det finns också möjlighet att hyra en telefon på avdelningen
  • Observera att sjukshuset är rökfritt.

Här kan du läsa mer inför din vistelse:

Socialstyrelsen: Min guide till säker vård

Sammanhållen journalföring

Vi som arbetar här

På vår avdelning finns olika yrkeskategorier som till exempel undersköterska, sjuksköterska, läkare, kurator, arbetsterapeut och fysioterapeut. Vi arbetar tvärprofissionellt för att ge dig bästa möjliga vård och för att du ska känna dig trygg under din vistelse hos oss.

Eftersom Sahlgrenska Universitetssjukhuset har ett utbildningsansvar har vi ibland läkare och sjuksköterskor från andra mottagningar och avdelningar. 
Alla som arbetar här, personal och studenter, har tystnadsplikt.

Synpunkter och klagomål på vården

Vårt mål är att ge dig god vård och ett gott bemötande. Om du har synpunkter på den vård, behandling eller det bemötande du har fått är vi mycket tacksamma om du låter oss få veta detta.

Lämna gärna dina synpunkter via 1177, e-post eller post.

Ansvariga för avdelningen

Förlängda väntetider för operation

Så här påverkas operationsköerna av pågående pandemin.

Läs mer här

Mitra Sharifi Jahanfard

Vårdenhetschef
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Ali Khatami

Verksamhetschef och Medicinskt ansvarig
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Senast uppdaterad: 2021-03-03 09:32