Verksamhet Urologi

Inom vår verksamhet handlägger vi sjukdomstillstånd inom urinvägarna hos både män och kvinnor. Varje år tar vi emot drygt 22.000 patienter, utför cirka 1.300 operationer på patienter som är inneliggande och opererar cirka 5.000 patienter polikliniskt. Urologin är den största enskilda cancerspecialiteten och omfattar cirka en fjärdedel av all cancer och en tredjedel av all cancer hos mannen, där prostatacancer är den vanligaste cancerformen. Vi behandlar även godartade sjukdomar såsom njursten, godartad prostataförstoring, funktionella blåsrubbningar. Förutom klinisk verksamhet bedriver vi även ett omfattande arbete inom forskning, utveckling och undervisning.

Mottagningar

  • Urologimottagning

    Vi vänder oss till dig med problem som kan vara kopplade till urinvägarna. Många söker på grund av vattenkastningsbesvär av olika anledningar, främst godartad prostataförstoring, misstanke om prostatacancer, utredning av blod i urinen, njursten och urininkontinens.

Avdelningar

  • Urologavdelning 17 och 30

    Vi tar emot dig med sjukdomstillstånd i urinvägarna. Hälften av våra patienter kommer till oss för planerade operationer av till exempel förstorad prostata, cancer i urinblåsa, njure eller prostata. Den andra hälften kommer via akutmottagningen, till exempel på grund av blod i urinen, infektion eller njurstenssmärta.

     

 

Arbeta hos oss


Senast uppdaterad: 2018-06-28 08:36