Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Planerar du att besöka Sahlgrenska Universitetssjukhuset?

Om du har en avtalad tid och har symtom på luftvägsinfektion eller feber kontakta snarast avdelningen/mottagningen direkt eller via växel på 031-342 10 00. 

Information till dig som ska besöka sjukhuset eller någon av sjukhusets lokaler

 

Verksamhet Urologi

Välkommen till verksamhetsområde Urologi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset. Vi finns till för dig med problem som kan vara kopplade till urinvägarna.

Urologi består av en mottagningsverksamhet, en vårdavdelning och Prostatacancercentrum. Här arbetar utöver läkare, sjuksköterskor och undersköterskor, bland annat en sexolog, samt kuratorer och uroterapeuter. Vi arbetar tvärprofessionellt för att göra din vistelse hos oss så bra som möjligt, och för att ge dig bästa möjliga vård.

Inom vår verksamhet handlägger vi sjukdomstillstånd inom urinvägarna hos både män och kvinnor. Vi behandlar godartade sjukdomar såsom njursten, godartad prostataförstoring, funktionella blåsrubbningar. Vi behandlar även patienter som får en cancerdiagnos. Urologi är den största enskilda cancerspecialiteten och omfattar cirka en fjärdedel av all cancer och en tredjedel av all cancer hos mannen, där prostatacancer är den vanligaste cancerformen. 

Förutom klinisk, patientnära verksamhet bedriver vi även ett omfattande arbete inom forskning, utveckling och undervisning.


Senast uppdaterad: 2018-04-08 13:45