Verksamhet Urologi

Välkommen till verksamhetsområde Urologi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset. Vi finns till för dig med problem som kan vara kopplade till urinvägarna.

Urologi består av en mottagningsverksamhet, en vårdavdelning och Prostatacancercentrum. Här arbetar utöver läkare, sjuksköterskor och undersköterskor, bland annat en sexolog, samt kuratorer och uroterapeuter. Vi arbetar tvärprofessionellt för att göra din vistelse hos oss så bra som möjligt, och för att ge dig bästa möjliga vård.

Inom vår verksamhet handlägger vi sjukdomstillstånd inom urinvägarna hos både män och kvinnor. Vi behandlar godartade sjukdomar såsom njursten, godartad prostataförstoring, funktionella blåsrubbningar. Vi behandlar även patienter som får en cancerdiagnos. Urologi är den största enskilda cancerspecialiteten och omfattar cirka en fjärdedel av all cancer och en tredjedel av all cancer hos mannen, där prostatacancer är den vanligaste cancerformen. 

Förutom klinisk, patientnära verksamhet bedriver vi även ett omfattande arbete inom forskning, utveckling och undervisning. 

Ann Hedlund möter patienter med erektil dysfunktion på Urologen

Läs intervjun med Ann Hedlund, sexolog och sjuksköterska på urologen, som möter patienter med erektil dysfunktion. 

Läs reportaget i Sahlgrenksaliv