Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Skärpta restriktioner för besökare och medföljare gäller för Sahlgrenska Universitetssjukhuset. Du som besöker någon av sjukhusets lokaler ska vara symptomfri, bära munskydd samt hålla avstånd till andra. Läs mer om restriktionerna här.

Verksamhet Onkologi

Jubileumskliniken på Sahlgrenska universitetssjukhuset är en av Sveriges största onkologkliniker. Här behandlas patienter med alla typer av tumörer med medicinsk behandling eller strålbehandling. Den medicinska behandlingen som ges kan vara cytostatika, s k målinriktad terapi eller immunterapi. Strålbehandling ges i form av extern strålbehandling eller brachyterapi (strålkällor placeras i tumören).

Patienterna som behandlas kommer från Göteborgsområdet, övriga VGR och i vissa fall från hela landet. Som universitetsklinik ansvarar kliniken för utbildning av nya sjuksköterskor, undersköterskor, administrativ personal och läkare. Kliniken driver också forskning och utveckling i ett stort antal kliniska studier, där patienter får möjlighet att tidigt vara med och prova nya läkemedel och strålbehandling. Som del i omhändertagandet ingår vid behov cancerrehabilitering genom hela behandlingsperioden och under uppföljningen.

Aktuellt 220111

För att minska risken för smitta så tillåts medföljande bara om det bedöms nödvändigt för vården av patienten.

På onkologen vårdas patienter med nedsatt immunförsvar.

Till dig som vistas på onkologen:

  • Du får inte ha några symtom på infektion
  • Du behöver vara fullvaccinerad mot covid-19

För mer information om Covid-19 hänvisar vi till:

Folkhälsomyndigheten

1177 Vårdguiden

Sahlgrenska Universitetssjukhuset


Senast uppdaterad: 2021-10-07 09:49