Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Planerar du att besöka Sahlgrenska Universitetssjukhuset?

Om du har en avtalad tid och har symtom på luftvägsinfektion eller feber kontakta snarast avdelningen/mottagningen direkt eller via växel på 031-342 10 00. 

Information till dig som ska besöka sjukhuset eller någon av sjukhusets lokaler

 

Verksamhet Onkologi

Jubileumskliniken på Sahlgrenska universitetssjukhuset är en av Sveriges största onkologkliniker. Här behandlas patienter med alla typer av tumörer med medicinsk behandling eller strålbehandling. Den medicinska behandlingen som ges kan vara cytostatika, s k målinriktad terapi eller immunterapi. Strålbehandling ges i form av extern strålbehandling eller brachyterapi (strålkällor placeras i tumören).

Patienterna som behandlas kommer från Göteborgsområdet, övriga VGR och i vissa fall från hela landet. Som universitetsklinik ansvarar kliniken för utbildning av nya sjuksköterskor, undersköterskor, administrativ personal och läkare. Kliniken driver också forskning och utveckling i ett stort antal kliniska studier, där patienter får möjlighet att tidigt vara med och prova nya läkemedel och strålbehandling. Som del i omhändertagandet ingår vid behov cancerrehabilitering genom hela behandlingsperioden och under uppföljningen.

Aktuellt 211001

På onkologen vårdas patienter med nedsatt immunförsvar

Grundregeln för vuxna patienter är att du får ha med max en medföljande in på sjukhuset.

Till dig som vistas på onkologen:

- du får inte ha några symtom på infektion

- du behöver vara fullvaccinerad mot covid-19

- som medföljande får du inte följa med in på behandlingsrummen

För mer information om Covid-19 hänvisar vi till:

Folkhälsomyndigheten

1177 Vårdguiden

Sahlgrenska Universitetssjukhuset


Senast uppdaterad: 2021-10-07 09:49