Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Leverkirurgiska mottagningen

Kontaktuppgifter är ej tillgängliga

Förlängda väntetider för operation

Väntetider för operation varierar beroende på medicinska bedömningar.

Läs mer här

Kontaktuppgifter

Till leverkirurgiska mottagningen kommer patienter för att utredas och behandlas för förändringar i lever- och gallvägarna.
Vi handlägger främst patienter med tumörer som kan behandlas med kirurgiska metoder såsom operation, transplantation eller lokal värmebehandling, men även andra tillstånd som kräver leverkirurgisk kunskap. 
I vårt uppdrag ingår också, att i samarbete med övriga vårdgivare, erbjuda palliativ behandling till patienter med icke botbar tumörsjukdom i lever och gallvägar. 
På mottagningen arbetar leverkirurger, kontaktsjuksköterskor, SVF-koordinator, operationskoordinator och medicinska sekreterare nära varandra, vilket leder till snabb och samlad kompetens.
Vi har flera konferenser varje vecka, både med sjukhus i Västra Götalandsregionen och nationellt, där vi tillsammans med onkologer, patologer och röntgenläkare diskuterar och granskar remisser för att kunna erbjuda bästa behandling för varje enskild patient.

Söka vård hos oss

När du söker vård hos oss behöver vi veta något om den sjukdom eller de besvär du har. Den informationen kan vi till exempel få genom att en läkare på din vårdcentral eller annan läkare skriver en remiss till oss. Du kan också skriva en egen vårdbegäran.

Vid ditt besök hos oss

Hos oss checkar du in själv via din mobil före besöket.

Självincheckning – checka in direkt

Självincheckning – så går det till

  • Ta med dig fotolegitimation, kallelse och eventuellt högkostnadskort.
  • Om du inte använder självincheckningen, anmäler du ditt besök i receptionen på Transplantationsmottagningen, plan 6.
  • Du får en faktura hemskickad.
  • Önskar du en tolk ber vi dig att kontakta oss i god tid innan.
  • Vid planerade operationer får du information om din operationstyp och eventuella förberedelser. 

Vi som arbetar här

På vår mottagning finns olika yrkeskategorier som till exempel undersköterska, mottagningssjuksköterska och patientkoordinator för varje organ, specialistläkare i kirurgi och medicin, njurmedicinare, kardiolog, hepatolog, thoraxkirurg, medicinsk sekreterare, dietist, kurator och fysioterapeut. 

Eftersom Sahlgrenska Universitetssjukhuset har ett utbildningsansvar förekommer det studenter på våra mottagningar och avdelningar. Du har som patient rätt att säga till om du inte vill ha studenter närvarande under ditt besök. Alla som arbetar här, personal och studenter, har tystnadsplikt.

Synpunkter och klagomål på vården

Vårt mål är att ge dig god vård och ett gott bemötande. Om du har synpunkter på den vård, behandling eller det bemötande du har fått är vi mycket tacksamma om du låter oss få veta detta.

Lämna gärna dina synpunkter via 1177, e-post eller post.

Ansvariga för mottagningen:

Förlängda väntetider för operation

Väntetider för operation varierar beroende på medicinska bedömningar.

Läs mer här

Niclas Kvarnström

Verksamhetschef
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Ulrika Nordell

Vårdenhetschef
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Senast uppdaterad: 2022-05-31 15:32