Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Planerar du att besöka Sahlgrenska Universitetssjukhuset?

Om du har en avtalad tid och har symtom på luftvägsinfektion eller feber kontakta snarast avdelningen/mottagningen direkt eller via växel på 031-342 10 00. 

För närstående råder besöksförbud på samtliga mottagningar och vårdavdelningar endast med undantag för vårdnadshavare och ledsagare. Detta förutsatt att medföljaren inte har luftvägssymtom eller feber.

Läs mer här

Sahlgrenska Universitetssjukhuset

Nyheter

Diagram över inläggningar covid-19

I två veckor har Sahlgrenska Universitetssjukhuset befunnit sig i en platå- och nedtrappningsfas vad gäller vård av patienter med covid-19. Men de senaste 1-2 veckorna har inläggningarna åter ökat, berättar Thomas Brezicka som är en av sjukhusets chefläkare.

Inom Sahlgrenska Universitetssjukhuset drivs flera forskningsprojekt kring covid-19. Bland annat byggs just nu en biobank upp med prover från hundratals patienter med olika svårighetsgrad av covid-19. Professor Magnus Gisslén, överläkare på infektionsavdelningen Östra sjukhuset, ansvarar för projektet.

Forskare på Sahlgrenska Universitetssjukhuset leder just nu 29 projekt relaterade till covid-19. Här är några av studierna.