Graviditet, förlossning och eftervård

Dags att föda? Ring förlossningskoordinator: 031-343 12 50 som ger dig råd och hjälper till att bedöma hur långt du har kommit i förlossningsarbetet.

Information för blivande föräldrar på Östra sjukhuset

Informationsträffar Östra sjukhuset

Till dig som ska föda barn just nu

Partner kan köpa mat på avdelningen med swish. 

På Östra sjukhusets kvinnoklinik arbetar vi för att fler ska kunna gå hem efter förlossningen och få sin eftervård i hemmet med stöd av barnmorskor på BB-mottagningen. 

Vi rekommenderar att kvinnor som är friska och där mamma och barn mår bra efter förlossningen går hem efter 6-8 timmar eller på morgonen efter om de föder på kvällen/natten. Det är viktigt att vara väl förberedd för detta redan under graviditeten och ha en plan för familjen. Ni som fått ert första barn och går hem samma dag som ni fött får hembesök av en barnmorska någon dag efter att ni kommit hem. Ni som har barn tidigare får kommer ni till BB-mottagningen. Om du eller barnet har behov av vård eller stöd som inte kan tillgodoses via BB-mottagningen så erbjuds ni att stanna kvar. Platserna på sjukhusets BB-avdelning behövs för de som har vårdbehov. 

En dag på förlossningen och BB

Följ med när Sahlgrenskaliv, sjukhusets digitala magasin, tillbringade en dag på Östra sjukhusets förlossning och BB, som står redo att ta emot 30 barn, dygnet runt, året om. Läs reportaget i Sahlgrenskaliv

Din journal

Beställ kopior av din egen journal

gravid och partner

Dags att föda

Läs mer om hur du får vägledning och stöd genom hela födelseprocessen.

ultraljudsundersökning

Ultraljud

Information om ultraljud och andra undersökningar som du erbjuds.

provrör

Forskning

Hjälp oss att utveckla förlossningsvården – delat i forskningsstudier!

Komplikationer

Läs mer om komplikationer under graviditet och det stöd du eller ditt barn i magen får.