Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Dags att föda

Dags att föda? Ring förlossningskoordinator: 031-343 12 50 som ger dig råd och hjälper till att bedöma hur långt du har kommit i förlossningsarbetet.

Till er som ska föda barn just nu inom förlossningsvården på Sahlgrenska Universitetssjukhuset läsa här

Välmående mammor och barn rekommenderas att gå hem så snart som möjligt. Vi ger fortsatt stöd via vår BB-mottagning med besök, videosamtal eller telefonsamtal så ofta som ni behöver.

Att tänka på som gravid

Ta Folkhälsomyndighetens råd på allvar för att minska risken för att ni smittas. Enbart graviditet i sig verkar inte innebära någon ökad risk för att bli smittad med covid-19, men gravida med riskfaktorer ska vara extra försiktiga https://www.folkhalsomyndigheten.se/smittskydd-beredskap/utbrott/aktuella-utbrott/covid-19/rad-och-information-till-riskgrupper/. Det är lika viktigt för partnern/den andre blivande föräldern att skydda sig, då endast de som är utan symtom kan vara med på förlossningen.

Vid misstanke om smitta eller insjuknande i Covid-19

Det finns inget som tyder på att barn blir smittade under förlossningen. Det nyfödda barnet och mamma vårdas tillsammans om mamman mår bra och amning rekommenderas. Det är dock viktigt att inte hosta och nysa på barnet och att ha god handhygien.

gravidmage

Bra att tänka på

Läs mer om vad som är bra att ha med sig och tänka på inför tiden på förlossningen.

Kejsarsnitt

Om barnet av någon anledning inte kan/bör födas vaginalt kan ett kejsarsnitt vara aktuellt.

Smärtlindring

Tips och råd

Här får du tips och övningar som kan underlätta när det är dags att föda.

Nyblivna föräldrar med nyfödd bebis

En dag på förlossningen och BB

Läs reportaget från när Sahlgrenskaliv tillbringade en dag på Östra sjukhusets förlossning och BB, som står redo att ta emot 30 barn, dygnet runt, året om.


Senast uppdaterad: 2022-06-13 15:53