Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Gayhälsan

Tillfällig information Gayhälsan har stängt sin drop-in mottagning under pandemin. Möjlighet finns dock att boka tid via 1177 Vårdguidens E-tjänst Könsmottagningen Sahlgrenska eller via telefon.

Kontaktuppgifter

Telefon

Telefontider

Avbokning
måndag - söndag
dygnet runt
Telefonbokning
måndag
11:00 - 12:00
Rådgivning
måndag - torsdag
13:00 - 14:00
Telefonbokning
onsdag
11:00 - 12:00
Telefonbokning
fredag
11:00 - 12:00

Växeltelefon

Besöksadress

Gröna stråket 16
413 46 Göteborg

Vi vänder oss till dig som är man och har sex med andra män, samt dig som identifierar dig som transperson. Här kan du testa dig för hiv och andra sexuellt överförbara sjukdomar.

Söka vård hos oss

Du kan testa dig för sexuellt överförbara infektioner som går under smittskyddslagen, såsom klamydia, gonorré, syfilis och hiv. Har du fått blåsor i underlivet och misstänker herpes, kan vi ta ett herpesprov. Observera att detta endast gäller om du har aktuella besvär med färska blåsor.

För alla övriga sjukdomar och diagnoser, såsom kondylom och utslag, ska du söka på vårdcentralen för bedömning först. Första behandling för exempelvis kondylom ska ges på vårdcentralen. Om behov finns av bedömning eller behandling inom specialistvården har vårdcentralen möjlighet att skriva remiss till oss. Således krävs remiss innan du kan få tid för bedömning av dessa åkommor hos oss.

Tillgänglighet

Gayhälsan är endast öppen under terminerna. Vi finns på könsmottagningen på Sahlgrenska Universitetsjukhus. Vi har drop in måndagar 16.30-18.00.

Du kan även boka tid på könsmottagningen via1177 Vårdguidens E-tjänst.

Vid ditt besök hos oss

Anmäl dig på könsmottagningens kassa. Besök som enbart avser sjukdomar som går under smittskyddslagen är kostnadsfria. Övriga sjukdomar och diagnoser debiteras enligt gällande taxa. Frikort gäller.

Du kan betala med kort eller få en faktura hemskickad. Önskar du betala kontant kan du göra detta i Hudmottagningens reception på Gröna stråket 16, entréplan, incheckning 10. Den är öppen vardagar 07.15 – 16.00.

Checklista inför ditt besök

  • Ta med dig fotolegitimation, kallelse och eventuellt högkostnadskort.
  • Om du har fått ett partnerbrev ska du ta med detta.
  • Ska du testa dig för könssjukdom bör du inte ha kissat på en timme. 

Vi som arbetar här

På vår mottagning finns olika yrkeskategorier till exempel undersköterska, sjuksköterska, läkare och kurator. 

Eftersom Sahlgrenska Universitetssjukhuset har ett utbildningsansvar har vi ibland läkare och sjuksköterskor från andra mottagningar och avdelningar. 
Alla som arbetar här, personal och studenter, har tystnadsplikt.

Synpunkter och klagomål på vården

Vårt mål är att ge dig god vård och ett gott bemötande. Om du har synpunkter på den vård, behandling eller det bemötande du har fått är vi mycket tacksamma om du låter oss få veta detta.

Lämna gärna dina synpunkter via 1177, e-post eller post.

Alternativt kontakta:
Karin Olsson, verksamhetsutvecklare
Telefon: 031-342 88 89
E-post: karin.g.olsson@vgregion.se 

Ansvariga för mottagningen

Roumiana Danar

Vårdenhetschef
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Petra Tunbäck

Medicinskt ansvarig

Senast uppdaterad: 2021-11-19 08:44