Gayhälsan

Tillfällig information Pga. stambyte i lokalerna kommer Gayhälsan from Mån 19 november flytta från källarplan till plan 5 i samma hus. Vi kommer INTE HA DROP IN MOTTAGNING utan alla besök måste bokas i förväg. Bokas på tel. 031-343 83 31 11.00-12.00 Mån-fre, 031-343 83 37 13.00-14.00 Mån-Tors

Kontaktuppgifter

Telefontider

tidsbok 031-3438331
måndag - fredag 11:00 - 12:00
tidsbok 031-3438337
måndag - torsdag 13:00 - 14:00

Öppettider

måndag 16:30 - 18:00

Besöksadress

Gröna stråket 16
413 46 Göteborg
Sahlgrenska sjukhuset
Plan K

Vägbeskrivning

Hållplats: Sahlgrenska huvudentré. P-plats: P-hus Dubbdäcket. Hudkliniken, Gröna stråket 16. Den gula byggnaden vid Gröna stråkets västra ände, uppför backen vid rondellen.

Postadress

Sahlgrenska Universitetssjukhuset Verksamheten för hud- och könssjukvård
Gröna Stråket 16
413 45 Göteborg

Vi vänder oss till dig som är man och har sex med andra män, samt dig som identifierar dig som transperson. Här kan du testa dig för hiv och andra sexuellt överförbara sjukdomar.

Söka vård hos oss

Här kan du testa dig för sexuellt överförbara infektioner som går under smittskyddslagen, såsom hiv, klamydia, gonorré, syfilis och hepatit. Vi erbjuder hiv-test med snabbsvar i begränsad omfattning. Har du fått blåsor i underlivet och misstänker herpes, kan vi ta ett herpesprov. Observera att detta endast gäller om du har aktuella besvär med färska blåsor.

Alla övriga sjukdomar och diagnoser, såsom kondylom och utslag, kräver vårdbegäran/remiss från din vårdcentral eller annan vårdgivare, och kan endast undersökas på en bokad tid. Kontakta därför din vårdcentral i första hand!

Har du frågor om säkrare sex är du välkommen att kontakta oss för ett samtal.

Tillgänglighet

Väntetiden på drop-in kan bli lång, och vi har endast möjlighet att ta hand om ett begränsat antal patienter. Är det många som söker sig till oss kan vi tvingas hänvisa dig att komma åter en annan dag.

Gayhälsan är endast öppen under terminerna enligt ovanstående tider, men stängd under sommaren och över julen. Under dessa perioder hänvisar vi till Könsmottagningen.

Vi svarar i telefon måndag – fredag i mån av tid. Om vi inte har möjlighet att svara, går det bra att lämna ett meddelande så ringer vi upp så snart vi kan. 

Vid ditt besök hos oss

Anmäl ditt besök i receptionen/kassan för Könsmottagningen, där du också betalar. Besök som enbart avser sjukdomar som går under smittskyddslagen är kostnadsfria. Övriga sjukdomar och diagnoser debiteras enligt gällande taxa. Frikort gäller.

Du kan betala med kort eller få en faktura hemskickad. Önskar du betala kontant kan du göra detta i Hudmottagningens reception på plan 1, som är öppen vardagar 07.15 – 16.00.

Checklista inför ditt besök

  • Ta med dig fotolegitimation, kallelse och eventuellt högkostnadskort.
  • Om du har fått ett partnerbrev ska du ta med detta.
  • Ska du testa dig för könssjukdom bör du inte ha kissat på en timme. 

Vi som arbetar här

På vår mottagning finns olika yrkeskategorier till exempel undersköterska, sjuksköterska, läkare och kurator. 

Synpunkter

Vårt mål är att ge dig god vård och ett gott bemötande. Om du har synpunkter på den vård, behandling eller det bemötande du har fått är vi mycket tacksamma om du låter oss få veta detta. Lämna gärna dina synpunkter till:

Karin Olsson, verksamhetsutvecklare
Telefon: 031-342 88 89
E-post: karin.g.olsson@vgregion.se 

Blankett för synpunkter på vården

Ansvariga för mottagningen

Marie Olsson

Vårdenhetschef
Telefonnummer

Petra Tunbäck

Medicinskt ansvarig

Senast uppdaterad: 2018-06-11 08:46