Kontakt med BUP

BUP - om du behöver råd

Telefonnummer

Kontor: 031-342 02 01
måndag - fredag kl. 08.15 – 12.00

BUP - om du behöver akut hjälp

Telefonnummer

Kontor: 031-342 02 01
måndag - fredag kl. 08.00 – 16.15

BUP - om du behöver akut hjälp

Telefonnummer

Kontor: 031-343 55 42
Kvällar, nätter och helger

112

Om du är i en nödsituation och behöver hjälp på en gång - ring 112

Om du behöver akut hjälp

BUPs jourtelefon är till för dig som mår dåligt och har tankar på att inte vilja leva. BUPs jourtelefon är också till för dig som har någon i din närhet som har tankar på att inte vilja leva.
Om du mår dåligt och har tankar eller planer på att ta ditt liv, är det viktigt att du kontaktar oss. Vi tar tankar och planer på självmord på allvar. Vi vill hjälpa dig.
Du som är närstående, våga fråga och ta dig tid att lyssna. Det är inte farligt att prata om självmord. Att prata om självmord gör inte risken större att personen tar sitt liv. Tvärtom kan ett sådant samtal göra att personen inte tar sitt liv.

Om du behöver rådgivning

Du som är under 18 år kan få hjälp på BUP. Det är vuxnas ansvar att hjälpa dig när du inte mår bra. Ett bra första steg brukar vara att prata med en förälder eller en annan vuxen person. Tillsammans kan ni fundera ut var ni ska börja söka hjälp.
Vi tar emot dig om du har en psykisk ohälsa där dina besvär påverkar dig mycket, både hemma och i skolan. Du och din familj kan få hjälp om du till exempel har ADHD, autism, bipolär sjukdom, depression, psykostillstånd, självskadebeteende, trauma, tvångssymtom, ångestsyndrom eller ätstörning.
Har du frågor och är pågående patient hos BUP kan du kontakta din mottagning via 1177 e-tjänster. Har du ingen pågående kontakt med BUP så ber vi dig istället att ta kontakt med BUP via En väg in – barn och unga med psykisk ohälsa.