Egenvård och tips för dig med adhd
Introduktionsutbildning adhd
Ta gärna del av mottagningens interna adhd-utbildning. Där får du information om bland annat adhd ur ett psykologiskt perspektiv, läkemedel vid adhd, strategier och stöd i vardagen och andra stödinsatser.
Information om neuropsykiatriska diagnoser
Diagnosresan | Om att få en NPF-diagnos i vuxen ålder | UR Play
Socialstyrelsen - Nationella riktlinjer adhd och autism
Patientföreningar
Attention Hisingen, Öckerö, Kungälv
Det finns många patientföreningar för dig med psykiskohälsa. Läs mer här: Pateintföreningar och närståendeföreningar
Till dig som anhörig
Stöd till anhöriga Göteborgs Stad
Stöd till anhöriga Mölndals Stad
Stöd till anhöriga Partille Kommun
Stöd till anhöriga Öckerö Kommun
Stöd till anhöriga Härryda Kommun
Hjälp med aktivitet, sysselsättning, arbete/studier vid ADHD
Det är vanligt att neuropsykiatriska funktionshinder leder till att man behöver stöd med sysselsättning och/eller arbete. Det finns flera samhälleliga instanser som kan vara till hjälp.
Neuropsykiatriska funktionsnedsättningar kan påverka ork, fokus och struktur - vilket ibland gör det utmanande att få vardagen att fungera med arbete/studier eller andra aktiviteter. Samtidigt är meningsfull sysselsättning ofta en viktig del i att må bra och känna sig delaktig.
Här hittar du information om vilket stöd som finns att få för att hitta rätt nivå av aktivitet, behålla en fungerande vardag och lyckas i arbete eller studier. Här finns även länkar till andra aktörer som vi i vården ibland samarbetar med - som arbetsförmedlingen, Försäkringskassan, kommunen samt samordningsförbunden för att skapa en långsiktig och hållbar lösning utifrån dina behov och mål. ?