Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Enheter

Enheter Psykiatri kognition och äldrepsykiatri

  • Avdelning 206 har en allmänpsykiatrisk inriktning mot äldrepsykiatri samt kognitionspsykiatrisk inriktning.

  • Avdelning 207 har en allmänpsykiatrisk inriktning mot äldrepsykiatri samt kognitionspsykiatrisk inriktning.

  • Vid Centrum för Huntingtons sjukdom tar vi emot dig med Huntingtons sjukdom samt dig som är anlagsbärare eller möjlig anlagsbärare och är i behov av medicinsk bedömning. Vi tar också emot närstående till våra patienter som är i behov av stöd. Mottagningen samarbetar med verksamheter inom Sahlgrenska Universitetssjukhuset och med verksamheter på patientens hemort. Samarbete sker också med verksamhetsområdets FoU-enhet och vi deltar i vetenskapliga studier samt bevakar aktuell forskning. Klinisk genetik, Sahlgrenska Universitetssjukhuset, erbjuder genetisk vägledning vid misstanke om Huntingtons sjukdom.

  • Vi tar emot dig som behöver genomgå en utvidgad utredning/specialistbedömning vid misstanke om demenssjukdom där primärvårdens utredning inte gett tillräckligt underlag för att ställa diagnos. På vår mottagning finns ett BPSD-team, som arbetar med patienter med beteendemässiga och psykiska symtom vid demens. Vi bedriver även klinisk forskning och läkemedelsstudier.

  • Vi vänder oss till personer över 18 år med intellektuell funktionsnedsättning och psykiatrisk problematik. Mottagningen erbjuder huvudsakligen konsultativa specialistinsatser kring omvårdnad och medicinering, psykologiskt utrednings- och behandlingsarbete, psykosocialt behandlingsarbete, stöd till närstående och handledning till nätverk. Mottagningen har ett regionalt uppdrag.

  • Vi tar emot dig som är över 18 år och som har grav hörselnedsättning och dövhet i kombination med psykiatrisk problematik. Anhöriga och närstående som vuxit upp med döva och gravt hörselskadade kan också ta kontakt med mottagningen. Psykiatriska mottagningen för döva och hörselskadade ger behandling och utredning på teckenspråk eller via teckenspråkstolk.

  • Äldrepsykiatrisk mottagning tar emot personer över 70 år inom Sahlgrenskas Universitetssjukhusets upptagningsområde (Göteborg, Mölndal, Härryda, Partille och Öckerö kommun) som har behov av specialistpsykiatrisk kontakt och som inte har pågående kontakt med annan specialistpsykiatrisk verksamhet.


Senast uppdaterad: 2022-04-29 08:54