Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Akutmottagning Mölndal

Kontaktuppgifter

Telefon

Telefontider

måndag - söndag
dygnet runt

Växeltelefon

Öppettider

måndag - söndag
dygnet runt

Besöksadress

Göteborgsvägen 33
431 30 Mölndal

Frågor och svar

Här hittar du svar på de vanligaste frågorna man har på Akutmottagningen.

Vi tar emot patienter med upplevda eller faktiska allvarliga tillstånd som exempelvis andningsbesvär, bröstsmärtor och frakturer. Vi handlägger ortopediska och medicinska tillstånd.

Söka vård hos oss

Om du inte är akut sjuk ska du i första hand kontakta din vårdcentral eller jourläkarmottagning. Du kan också kontakta 1177 Vårdguiden på telefon 1177 för rådgivning.

Om patienten är under 16 år hänvisas denne till vår Akutmottagning barn på
Drottning Silvias barn- och ungdomssjukhus, Östra sjukhuset.

Patienter som vi bedömer är i behov av att träffa en kirurg hänvisas till Akut- och olycksfallsmottagningen på Sahlgrenska eller till Akutmottagningen på Östra sjukhuset. Det kan exempelvis handla om buksmärtor.

Till oss kommer patienter antingen med ambulans eller gående in via väntrummet. Väntetiden varierar beroende på antalet patienter och skiljer sig mycket åt olika dagar och tider på dygnet. Vi prioriterar alltid livshotande skador och sjukdomstillstånd.

Akutmottagningar med särskilt inriktning

Akutavdelning barn- och ungdomspsykiatri

  • Öppettider: Alla dagar, dygnet runt

Akutmottagning gynekologi Sahlgrenska

  • Öppettider: Alla dagar, dygnet runt

Infektionsmottagningen

  • Öppettider: Måndag - torsdag, kl. 08.00-16.00, fredag kl 08:00-13:00 samt 14:00-16:00.

Psykiatrisk akutmottagning Östra

  • Öppettider: Alla dagar, dygnet runt

Ögonakuten

  • Öppettider: Enligt överenskommelse per telefon

Öron-, näs- och halsmottagningen Sahlgrenska

  • Öppettider: Måndag - fredag kl 07.30-16.00, lördag-söndag kl 08.30-16.00

Vid ditt besök hos oss

När du kommer till vår akutmottagning tar du en nummerlapp. När det blir din tur får du träffa en sjuksköterska som gör en första bedömning och prioritering av ditt tillstånd. Denna bedömning kan innebära att du blir hänvisad till en vårdcentral eller jourcentral för att du ska få vård på rätt vårdnivå.

Om vi bedömer att du är i behov av fortsatta undersökningar hos oss får du träffa en läkare som beslutar om vilka undersökningar som ska göras som exempelvis röntgen, EKG eller blodprover. Efter att vi fått besked om resultatet från de undersökningar du gjort kommer en läkare att bedöma om du kan åka hem eller om du ska fortsätta att vårdas på någon av våra vårdavdelningar.

Checklista inför ditt besök

  • Tänk på att ta med dig fotolegitimation.
  • Betalning sker till vår kanslist som ingår i vårdteamet. Vi tar kortbetalning dag och kväll, sker besöket nattetid så får du en faktura hemskickad.

Vi som arbetar här

På vår mottagning finns olika yrkeskategorier som till exempel sjuksköterska, distriktssköterska, undersköterska, fysioterapeut, arbetsterapeuter, läkare och kanslist.

Eftersom Sahlgrenska Universitetssjukhuset har ett utbildningsansvar förekommer det studenter på våra mottagningar och avdelningar. Du har som patient rätt att säga till om du inte vill ha studenter närvarande under ditt besök. Alla som arbetar här, såväl personal som studenter, har tystnadsplikt.

Allt arbete på vår akutmottagning utgår från TEAM-arbete där kanslister, undersköterskor, sjuksköterskor och läkare arbetar tillsammans för att ha hand om våra patienter.

Synpunkter

Vårt mål är att ge dig god vård och ett gott bemötande. Om du har synpunkter på den vård, behandling eller det bemötande du har fått är vi mycket tacksamma om du låter oss få veta detta.

Lämna gärna dina synpunkter till klagomålshanterare:

Telefon 031 - 343 05 42
E-post su.omr3.med.synpunkter@vgregion.se

Malin Friberg

Vårdenhetschef
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Anna-Karin Moberg

Vårdenhetschef
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Sofia Thalenius

Medicinskt ansvarig medicin
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Camilla Bergh

Medicinskt ansvarig ortopedi
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Senast uppdaterad: 2023-01-05 16:03