Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Forskningsenhet ortopedi

Kontaktuppgifter

Telefon

Telefontider

måndag
9:00 - 11:00
onsdag
13:00 - 15:00
fredag
9:00 - 11:00

Växeltelefon

Besöksadress

Länsmansgatan 28
431 30 Mölndal

Vi tar emot dig med smärta i rörelseorganen, som skelett, muskler, senor och leder samt om du har idrottsrelaterade ryggbesvär. 

Vi utreder dig med bio-psyko-social funktionsanalys. Vi mäter vävnadstryck, blodflöde och syrgashalt i muskulatur under arbetstest för att diagnostisera kroniska kompartmentsyndrom. Vi erbjuder också undersökning med psykometriska metoder.

Vid ryggbesvär utreder vi dig med rygg- och nervundersökning. Vid behov utreder vi med nervtester, blodprover, röntgen eller magnetkamera undersökning. När utredningen är klar och det finns behov av kirurgi utför vi denna antingen på dagkirurgen Mölndals sjukhus eller Sahlgrenska sjukhuset. 

Vi har även fysioterapeut som kan inleda behandlingar och rehab om man inte redan har en sådan kontakt.

Söka vård hos oss

När du söker vård hos oss behöver vi veta något om den sjukdom eller de besvär du har. Den informationen kan vi till exempel få genom att en läkare på din vårdcentral eller annan läkare skriver en remiss till oss. Du kan också skriva en egen vårdbegäran.

Om man söker för ryggbesvär vill vi att det ska finnas en magnetkameraundersökning gjord. Detta underlättar bedömningen av din remiss och kortar väntetiden. 

Checklista inför ditt besök

  • Ta med dig fotolegitimation och eventuellt högkostnadskort.
  • Anmäl ditt besök i receptionen.
  • Du betalar vid din ankomst. Du kan betala kontant eller få en faktura hemskickad. 

Vi som arbetar här

På vår mottagning finns olika yrkeskategorier som till exempel läkare, sjuksköterska, fysioterapeut, medicinsk sekreterare, forskningsingenjörer och forskningsassistent.

Eftersom Sahlgrenska Universitetssjukhuset har ett utbildningsansvar förekommer det studenter på våra mottagningar och avdelningar. Du har som patient rätt att säga till om du inte vill ha studenter närvarande under ditt besök. Alla som arbetar här, såväl personal som studenter, har tystnadsplikt.

Synpunkter och klagomål på vården

Vårt mål är att ge dig god vård och ett gott bemötande. Om du har synpunkter på den vård, behandling eller det bemötande du har fått är vi mycket tacksamma om du låter oss få veta detta.

Lämna gärna dina synpunkter via 1177, e-post eller post.

Alternativt kontakta:
E-post: su.ortopedi.synpunkter.klagomal@vgregion.se 
Telefon: 031-343 06 98

Ansvariga för mottagningen

Anna Nilsdotter

Adad Baranto

Medicinskt ansvarig
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Senast uppdaterad: 2021-09-02 14:08