Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Avdelning 131 Njurmedicin Sahlgrenska

Kontaktuppgifter

Telefon

Telefontider

måndag - söndag
dygnet runt

Växeltelefon

Öppettider

måndag - söndag
dygnet runt

Besöksadress

Bruna stråket 5
413 46 Göteborg

Förlängda väntetider för operation

Så här påverkas operationsköerna av pågående pandemin.

Läs mer här

Vi tar emot dig med akut eller kronisk njursjukdom. Vi vårdar också dig som ska genomgå planerade undersökningar som njurbiopsi, behandlingar för ex. njurartärstenos eller förberedas med dialyskateter eller operation av AV-fistel för fortsatt dialysbehandling.

Din vistelse hos oss

Vi vill att du är delaktig i din vård och planering tillsammans med oss.  När du kommer till avdelningen får du samtal med både läkare och sjuksköterska i syfte att vi får aktuell information om dig och tillsammans går vi igenom en plan för din vårdtid. Du träffar också undersköterska och tillsammans med sjuksköterskan får du information om avdelningen och din säkerhet under sjukhusvistelsen. Kommer du planerat till avdelningen finns information om tidsåtgång och eventuella förberedelser som behövs i din kallelse.

Parkeringar finns runt om på sjukhusområdet. Det finns dock ingen långtidsparkering och vi råder dig därför att inte ta med bilen när du läggs in.

Checklista inför din vistelse

  • Ta med fotolegitimation och aktuell medicinlista.
  • Ta gärna med mobiltelefon och laddare, för att hålla kontakt med dina närstående. Det är tillåtet att använda mobilen fram till 21.00. Ta hänsyn till medpatienter och ha gärna mobilen på ljudlöst/lågt ljud.
  • Vi erbjuder gratis uppkoppling till trådlöst nätverk.
  • Ta med hygienartiklar, ett par stadiga skor och eventuella hjälpmedel du använder som glasögon, hörapparat och rollator.
  • Tänk på att inte ha med stora summor pengar eller värdesaker med dig till sjukhuset, då vi inte ansvarar för några personliga tillhörigheter.
  • Av hygieniska skäl kan vi inte ta emot eller förvara livsmedel och maträtter som tillagats privat.

För dig som närstående och besökare

  • Närstående är välkomna att ringa avdelningen på telefon 031-342 11 31 mellan 10.30-12.00 och 17.00–18.00 och vi gör det vi kan för att kunna svara på frågor via telefon, men vår prioritet är alltid att ge patienterna den vård och omsorg de behöver. Vi ser gärna att en närstående fungerar som kontaktperson.
  • Avdelningen följer Sahlgrenska Universitetssjukhusets rutin för medföljare och besökare vilket innebär under rådande omständigheter att besök till inneliggande patienter ska undvikas för att minska smittspridning av Covid-19 och andra infektionssjukdomar.

Vi som arbetar här

På vår avdelning arbetar olika yrkeskategorier som undersköterska, sjuksköterska, läkare, värd, sekreterare, fysioterapeut, arbetsterapeut, kurator och dietist. 

Eftersom Sahlgrenska Universitetssjukhuset har ett utbildningsansvar har vi ibland läkare och sjuksköterskor från andra mottagningar och avdelningar. 
Alla som arbetar här, personal och studenter, har tystnadsplikt.

Synpunkter och klagomål på vården

Vårt mål är att ge dig god vård och ett gott bemötande. Om du har synpunkter på den vård, behandling eller det bemötande du har fått är vi mycket tacksamma om du låter oss få veta detta.

Lämna gärna dina synpunkter via 1177, e-post eller post.

Alternativt kontakta:
Eva Ahlqvist
Telefon: 031 - 342 90 55
E-post: eva.ahlqvist@vgregion.se

Ansvariga för avdelningen

Förlängda väntetider för operation

Så här påverkas operationsköerna av pågående pandemin.

Läs mer här

Maria Hagsmyr

Vårdenhetschef
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Sigrídur Elíasdóttir

Medicinskt ansvarig

Senast uppdaterad: 2022-02-08 17:35