Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Planerar du att besöka Sahlgrenska Universitetssjukhuset?

Om du har en avtalad tid och har symtom på luftvägsinfektion eller feber kontakta snarast avdelningen/mottagningen direkt eller via växel på 031-342 10 00. 

För närstående råder besöksförbud på samtliga mottagningar och vårdavdelningar endast med undantag för vårdnadshavare och ledsagare. Detta förutsatt att medföljaren inte har luftvägssymtom eller feber.

Munskydd ska användas av dig och eventuell medföljare som ska besöka sjukhuset eller någon av sjukhusets lokaler

Riktlinjer och rutiner

Nedanstående rutiner och riktlinjer gäller för Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Angereds Närsjukhus, Capio Lundby Närsjukhus, Carlanderska sjukhuset, Frölunda Specialistsjukhus, Habilitering och Hälsa, Kungälvs sjukhus samt Närhälsan i Göteborg och södra Bohuslän. För primärvården finns även riktade regiongemensamma rutiner.

I de fall rutin saknas nedan hänvisas till Vårdhandboken alternativt lokal rutin.

Riktlinje - vård av patient med diarré

Clostridioides difficile infektion

Hepatit A 

Enteral nutrition - Vårdhandbok

Vårdhygien - Livsmedelshantering på vårdenhet

Lathund Vårdhygien – Livsmedel för kraftigt immunsupprimerade patienter
Rutinen har upphört att gälla. För information om livsmedel för kraftigt immunsupprimerade patienter hänvisas till lokala rutiner.
 

Samlingssida
Virusgastroentrit samlingssida


Senast uppdaterad: 2021-04-20 11:12