Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Planerar du att besöka Sahlgrenska Universitetssjukhuset?

Om du har en avtalad tid och har symtom på luftvägsinfektion eller feber kontakta snarast avdelningen/mottagningen direkt eller via växel på 031-342 10 00. 

Information till dig som ska besöka sjukhuset eller någon av sjukhusets lokaler

 

Primärvård

Vårdhygien för vårdverksamheter inom VG Primärvård i Göteborg och södra Bohuslän

Alla vårdgivare ansvarar enligt hälso- och sjukvårdslagen för att hälso- och sjukvården är av god kvalitet med en god hygienisk standard. Det förutsätter tillgång till vårdhygienisk kompetens av både grundläggande kunskap hos all vårdpersonal och tillgång till vårdhygienisk expertis samlad i en enhet, för att möjliggöra nära dialog med vårdgivarens beslutsfattare på samtliga nivåer.

Målet för den vårdhygieniska verksamheten är att stödja verksamheterna i att förebygga uppkomst och spridning av vårdrelaterade infektioner. Det innebär stöd i arbetet enligt patientsäkerhetslagen och i den egenkontroll som enligt Socialstyrelsen ingår i vårdgivarens ledningssystem för systematiskt kvalitetsarbete. Vi prioriterar övergripande strategier för att stödja chefer på olika nivåer.

Hälso- och sjukvårdslagen

Patientsäkerhetslagen

Ledningssystem för systematiskt kvalitetsarbete


Senast uppdaterad: 2018-04-10 15:17