Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Primärvård

Vårdhygien för vårdverksamheter inom VG Primärvård i Göteborg och södra Bohuslän

Alla vårdgivare ansvarar enligt hälso- och sjukvårdslagen för att hälso- och sjukvården är av god kvalitet med en god hygienisk standard. Det förutsätter tillgång till vårdhygienisk kompetens av både grundläggande kunskap hos all vårdpersonal och tillgång till vårdhygienisk expertis samlad i en enhet, för att möjliggöra nära dialog med vårdgivarens beslutsfattare på samtliga nivåer.

Målet för den vårdhygieniska verksamheten är att stödja verksamheterna i att förebygga uppkomst och spridning av vårdrelaterade infektioner. Det innebär stöd i arbetet enligt patientsäkerhetslagen och i den egenkontroll som enligt Socialstyrelsen ingår i vårdgivarens ledningssystem för systematiskt kvalitetsarbete. Vi prioriterar övergripande strategier för att stödja chefer på olika nivåer.

Hälso- och sjukvårdslagen

Patientsäkerhetslagen

Ledningssystem för systematiskt kvalitetsarbete


Senast uppdaterad: 2022-10-21 14:21