Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

BB-avdelning 1

Kontaktuppgifter

Telefon

Växeltelefon

Besöksadress

Diagnosvägen 15
416 50 Göteborg

Under coronapandemin och vid behov av inneliggande eftervård på BB kan endast nyförlöst och nyfödd stanna kvar på BB-avdelningen. Läs mer här

Din vistelse hos oss

Vi tar emot dig och din nyfödda bebis som fötts på Östra sjukhuset. Vid normal förlossning flyttar mor och barn till BB några timmar efter barnets födelse. Det tidigaste som mamma och barn kan åka hem är sex timmar efter förlossningen.

Vid ditt besök hos oss

Vår målsättning är att se till varje familjs behov. Vi kan erbjuda pappa/partner eller annan nära anhörig att sova över till en kostnad av 200 kr/dygn. Då ingår även frukost och kvällsfika. Vi eftersträvar lugn och ro på BB. Det befrämjar amningen, återhämtningen och ger bättre förutsättningar att lära känna den nya familjemedlemmen.

Under BB-tiden kan vi ge stöd och samtal om bland annat spädbarnsvård, amning, fysiska förändringar efter förlossningen och föräldraskap.

Barnläkare undersöker alltid barnet innan ni kan åka hem. Ni erbjuds ett återbesök till BB-mottagningen. Där får ni möjlighet till uppföljning av hur ni mår och hur amningen fungerar. Det tas även en vikt på barnet. Barnets hörsel kontrolleras på Hörselmottagningen i samband med återbesöket. Om det uppstår problem med amningen efter att ni kommit hem kan du alltid vända dig till BB-mottagningen under förta levnadsveckan och därefter till Amningsmottagningen eller Barnhälsovården.

Bra att veta

På avdelningarna finns kaffe/te och mikrougn. Inom sjukhusområdet finns kiosk och matsal/servering för dina anhöriga. Tänk på att sjukhuset är öppet för alla och att det finns risk för stölder. Ta inte med mycket pengar, smycken eller andra värdesaker. Sjukhuset ansvarar inte för dem. I vissa fall har avdelningarna möjlighet att låsa in värdesaker. Mobiltelefon kan användas på sjukhuset och det finns tillgång till internet.

Det är bra att ha med sig:

  • tofflor och eventuellt en morgonrock
  • privata kläder till dig och barnet, även om sjukhuskläder finns
  • bärtop/bärsjal
  • liten bomullsmössa till barnet
  • kamera
  • toalettsaker

Vi som arbetar här

Vi som arbetar här är barnläkare, barnmorskor, barnsköterskor, undersköterskor och medicinska sekreterare.

Eftersom Sahlgrenska Universitetssjukhuset har ett utbildningsansvar förekommer det studenter på våra mottagningar och avdelningar. Du har som patient rätt att säga till om du inte vill ha studenter närvarande under ditt besök. Alla som arbetar här, personal och studenter, har tystnadsplikt. 

Synpunkter och klagomål på vården

Vårt mål är att ge dig god vård och ett gott bemötande. Om du har synpunkter på den vård, behandling eller det bemötande du har fått är vi mycket tacksamma om du låter oss få veta detta.

Janet Boerenbeker, verksamhetsassistent
E-post: janet.boerenbeker@vgregion.se

Lämna gärna dina synpunkter via 1177, e-post eller post.

Cecilia Blom

Vårdenhetschef
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Lena Otterlind

Överläkare

Senast uppdaterad: 2021-05-05 10:09