Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Planerar du att besöka Sahlgrenska Universitetssjukhuset?

Om du har en avtalad tid och har symtom på luftvägsinfektion eller feber kontakta snarast avdelningen/mottagningen direkt eller via växel på 031-342 10 00. 

För närstående råder besöksförbud på samtliga mottagningar och vårdavdelningar endast med undantag för vårdnadshavare och ledsagare. Detta förutsatt att medföljaren inte har luftvägssymtom eller feber.

Läs mer här

Avdelning 308 Förlossning

Kontaktuppgifter

Telefon

Växeltelefon

Öppettider

Alla dagar dygnet runt
måndag - söndag dygnet runt

Besöksadress

Journalvägen 6
416 50 Göteborg
Östra sjukhuset
Plan 1

Vägbeskrivning

Östra sjukhuset. Vägbeskrivning: Avfart Torpamotet från E20. Information kollektivtrafik: www.vasttrafik.se - Se vidare skyltning inom sjukhusområdet.

Västtrafik - reseplaneraren

Postadress

Sahlgrenska Universitetssjukhuset Avdelning 308, Förlossning
416 85 Göteborg

Risknivån för smitta av covid-19 i samhället har ökat. Sahlgrenska Universitetssjukhuset skärper därför rutinerna för besökare. För Obstetriken gäller att från och med 12 mars får endast en och samma närstående komma in på avdelningen.

Din vistelse hos oss

Har du haft en normal graviditet och förväntas få en normal förlossning är du välkommen att föda hos oss från graviditetsvecka 34. För dig som har behov av specialistkompetens i samband graviditet, förlossning och eftervård kan vi erbjuda en enhet för specialförlossning på Östra sjukhuset.

Vid ditt besök hos oss

Vi försöker tillgodose dina och din partners önskemål inför förlossningen genom ett individuellt omhändertagande. Vi vill skapa en trygg miljö som hjälper dig att slappna av, eftersom det har stor betydelse för förlossningens förlopp. Varje förlossning är unik och värkarbetet upplevs olika. Barnmorskan och undersköterskan stöttar dig och din partner under förlossningsarbetet.

Har förlossningen varit utan komplikationer flyttar du och barnet till eftervårdsavdelningen några timmar efter barnets födelse.

Bra att veta

På avdelningarna finns kaffe/te och mikrougn. Inom sjukhusområdet finns kiosk och matsal/servering för dina närstående dagtid.

Tänk på att sjukhuset är öppet för alla och att det finns risk för stölder. Ta inte med mycket pengar, smycken eller andra värdesaker. Vi har ingen möjlighet att ansvara för värdesaker. I vissa fall har avdelningarna möjlighet att låsa in värdesaker. 

Vi erbjuder gratis internetuppkoppling till trådlöst nätverk. Mobiltelefon kan användas på sjukhuset.

Tips på saker att ta med sig till sjukhuset:

 • Legitimationshandling med foto (ID-kort, pass, körkort till exempel)
 • Ett par sköna tofflor och eventuellt en morgonrock
 • Privata kläder till dig och barnet (det finns också sjukhuskläder)
 • Liten bomullsmössa till barnet
 • Bärsjal eller bärtop för att underlätta hudnära vård för barnet
 • Mobiltelefon
 • Kamera
 • Toalettsaker
 • Favoritmusik 
 • Favoritdrycker och eventuella mellanmål
 • Matsäck till partner (kylskåp finns på avdelningen)

Vi som arbetar här

Vi som arbetar här är barnmorskor, förlossningsläkare, undersköterskor och barnsköterskor.

Eftersom Sahlgrenska Universitetssjukhuset har ett utbildningsansvar förekommer det studenter på våra mottagningar och avdelningar. Du har som patient rätt att säga till om du inte vill ha studenter närvarande under ditt besök. Alla som arbetar här, personal och studenter, har tystnadsplikt. 

Vårt mål är att ge dig god vård och ett gott bemötande. Om du har synpunkter på den vård, behandling eller det bemötande du har fått är vi mycket tacksamma om du låter oss få veta detta. Lämna gärna dina synpunkter till:

Janet Boerenbeker, verksamhetsassistent
Telefon: 031- 343 41 45
E-post: janet.boerenbeker@vgregion.se

 

Ansvariga för avdelningen

Shabnam Ronaghi, vårdenhetschef
Telefon: 0730-633866
E-post: shabnam.ronaghi@vgregion.se

Radha Korsoski, medicinskt ansvarig


Senast uppdaterad: 2020-03-18 08:45