Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Avdelning 314 specialförlossning Östra

Kontaktuppgifter

Telefon

Telefontider

måndag - söndag
dygnet runt

Växeltelefon

Öppettider

måndag - söndag
dygnet runt

Besöksadress

Journalvägen 6
416 50 Göteborg
Nyblivna föräldrar med nyfödd bebis

En dag på förlossningen och BB

Läs reportaget från när Sahlgrenskaliv tillbringade en dag på Östra sjukhusets förlossning och BB, som står redo att ta emot 30 barn, dygnet runt, året om.

Dags att föda? Ring förlossningskoordinator 031-343 12 50 som ger dig råd och hjälp till att bedöma hur långt du har kommit i förlossningsarbetet.

Din vistelse hos oss

Sahlgrenska Universitetssjukhusets specialförlossning är till för dig som behöver individuell planering och särskild vård i samband med graviditet, förlossning och eftervård. Orsaken kan vara sjukdom hos dig eller någon komplikation som uppkommer under graviditeten. Vår avdelning är också till för dig med en graviditet utan komplikationer.

Vid ditt besök hos oss

Specialförlossningen är en sammanhållen enhet med en förlossningsdel och en BB-del. Det finns också en operationssal och ett akutvårdsrum för nyfödda. I nära anslutning till specialförlossningen ligger neonatalavdelningen. Här finns särskilda resurser för nyfödda som behöver speciell vård och övervakning.

Vår strävan är att erbjuda högsta medicinska kompetens och en individuellt anpassad omvårdnad med god kontinuitet, samt att graviditet och förlossning ska förlöpa så normalt som möjligt.

Varje förlossning handläggs individuellt med hänsyn till dina behov och önskemål. Målsättningen är att bevara det friska hos varje enskild person samt värna om den viktiga kontakten mellan födande och barn. Därför uppmuntrar vi till "hudnära vård". Kroppskontakt stimulerar både barnets och den vuxnas ”lugn och ro-hormon” (oxytocin), samtidigt som stresshormonet (kortisol) minskar och amningsstarten underlättas.

Inom specialförlossningen får du en sammanhängande vård både under graviditeten, förlossningen och eftervården. Vårdtiden är individuellt anpassad efter dina behov.

Bra att veta

Ta inte med mycket pengar, smycken eller andra värdesaker. Vi har ingen möjlighet att ansvara för värdesaker. I vissa fall har avdelningarna möjlighet att låsa in värdesaker. 

Vi erbjuder gratis internetuppkoppling till trådlöst nätverk. Mobiltelefon kan användas på sjukhuset.

Tips på saker att ta med till sjukhuset:

  • Legitimationshandling med foto (ID-kort, pass, körkort till exempel)
  • Ett par sköna tofflor och eventuellt en morgonrock
  • Privata kläder till dig och barnet (det finns också sjukhuskläder)
  • Liten bomullsmössa till barnet
  • Bärtop eller bärsjal för att underlätta hudnära vård av barnet
  • Mobiltelefon
  • Kamera
  • Toalettsaker
  • Favoritmusik 
  • Favoritdrycker och eventuella mellanmål

Vi som arbetar här

Vi på specialförlossningen arbetar i team. Teamet består av barnmorska, undersköterska/barnsköterska och läkare. Vi samarbetar även med konsulter från andra specialiteter.

Synpunkter och klagomål på vården

Vårt mål är att ge dig god vård och ett gott bemötande. Om du har synpunkter på den vård, behandling eller det bemötande du har fått är vi mycket tacksamma om du låter oss få veta detta.

Janet Boerenbeker, verksamhetsassistent
E-post: janet.boerenbeker@vgregion.se

Lämna gärna dina synpunkter via 1177, e-post eller post.

Ann-Katrin Andersen

Vårdenhetschef
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Linda Ivansson

Vårdenhetschef
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Mårten Alkmark

Sektionschef

Senast uppdaterad: 2022-11-03 07:42