Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Planerar du att besöka Sahlgrenska Universitetssjukhuset?

Om du har en avtalad tid och har symtom på luftvägsinfektion eller feber kontakta snarast avdelningen/mottagningen direkt eller via växel på 031-342 10 00. 

För närstående råder besöksförbud på samtliga mottagningar och vårdavdelningar endast med undantag för vårdnadshavare och ledsagare. Detta förutsatt att medföljaren inte har luftvägssymtom eller feber.

Läs mer här

Avdelning 314 specialförlossning Östra

Kontaktuppgifter

Telefon

Telefontider

Alla dagar dygnet runt
måndag - söndag dygnet runt

Växeltelefon

Öppettider

Alla dagar dygnet runt
måndag - söndag dygnet runt

Besöksadress

Journalvägen 6
416 50 Göteborg
Östra sjukhuset
Plan 4

Vägbeskrivning

Östra sjukhuset. Vägbeskrivning: Avfart Torpamotet från E20. Information kollektivtrafik: www.vasttrafik.se - Se vidare skyltning inom sjukhusområdet.

Västtrafik - reseplaneraren

Postadress

Sahlgrenska Universitetssjukhuset Avdelning 314 Förlossning
416 85 Göteborg

Risknivån för smitta av covid-19 i samhället har ökat. Sahlgrenska Universitetssjukhuset skärper därför rutinerna för besökare. För Obstetriken gäller att från och med 12 mars får endast en och samma närstående komma in på avdelningen.

Din vistelse hos oss

Sahlgrenska Universitetssjukhusets specialförlossning är till för dig som behöver individuell planering och särskild vård i samband med graviditet, förlossning och eftervård. Orsaken kan vara sjukdom hos dig eller någon komplikation som uppkommer under graviditeten. Vår avdelning är också till för dig med en graviditet utan komplikationer.

Vid ditt besök hos oss

Specialförlossningen är en sammanhållen enhet med en förlossningsdel och en BB-del. Det finns också en operationssal och ett akutvårdsrum för nyfödda. I nära anslutning till specialförlossningen ligger neonatalavdelningen. Här finns särskilda resurser för nyfödda som behöver speciell vård och övervakning.

Vår strävan är att erbjuda högsta medicinska kompetens och en individuellt anpassad omvårdnad med god kontinuitet, samt att graviditet och förlossning ska förlöpa så normalt som möjligt.

Varje förlossning handläggs individuellt med hänsyn till dina behov och önskemål. Målsättningen är att bevara det friska hos varje enskild person samt värna om den viktiga kontakten mellan födande och barn. Därför uppmuntrar vi till "hudnära vård". Kroppskontakt stimulerar både barnets och den vuxnas ”lugn och ro-hormon” (oxytocin), samtidigt som stresshormonet (kortisol) minskar och amningsstarten underlättas.

Inom specialförlossningen får du en sammanhängande vård både under graviditeten, förlossningen och eftervården. Vårdtiden är individuellt anpassad efter dina behov.

Bra att veta

På avdelningarna finns kaffe/te och mikrougn. Inom sjukhusområdet finns kiosk och matsal/servering för dina närstående dagtid.

Tänk på att sjukhuset är öppet för alla och att det finns risk för stölder. Ta inte med mycket pengar, smycken eller andra värdesaker. Vi har ingen möjlighet att ansvara för värdesaker. I vissa fall har avdelningarna möjlighet att låsa in värdesaker. 

Vi erbjuder gratis internetuppkoppling till trådlöst nätverk. Mobiltelefon kan användas på sjukhuset.

Tips på saker att ta med till sjukhuset:

 • Legitimationshandling med foto (ID-kort, pass, körkort till exempel)
 • Ett par sköna tofflor och eventuellt en morgonrock
 • Privata kläder till dig och barnet (det finns också sjukhuskläder)
 • Liten bomullsmössa till barnet
 • Bärtop eller bärsjal för att underlätta hudnära vård av barnet
 • Mobiltelefon
 • Kamera
 • Toalettsaker
 • Favoritmusik 
 • Favoritdrycker och eventuella mellanmål
 • Matsäck till partner (kylskåp finns på avdelningen)

Vi som arbetar här

Vi på specialförlossningen arbetar i team. Teamet består av barnmorska, undersköterska/barnsköterska och läkare. Vi samarbetar även med konsulter från andra specialiteter.

Janet Boerenbeker, verksamhetsassistent
Telefon: 031- 343 41 45
E-post: janet.boerenbeker@vgregion.se

Ansvariga för avdelningen

Anna Lindqvist, vårdenhetschef
Telefon: 0700-822517, 
E-post: anna.s.lindqvist@vgregion.se

Ulla Strandner, vårdenhetschef
Telefon: 0708-562193
E-post: ulla.strandner@vgregion.se

Teresia Svanvik, medicinskt ansvarig


Senast uppdaterad: 2020-04-09 16:55