Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Avdelning 315 special-BB Östra

Kontaktuppgifter

Telefon

Telefontider

måndag - söndag
dygnet runt

Växeltelefon

Öppettider

måndag - söndag
dygnet runt

Besöksadress

Diagnosvägen 15
416 50 Göteborg

Under coronapandemin och vid behov av inneliggande eftervård på BB kan endast nyförlöst och nyfödd stanna kvar på BB-avdelningen. Läs mer här

Din vistelse hos oss

Special-BB på Östra Sjukhuset är en sammanhållen enhet med förlossning och BB. Vår avdelning vänder sig både till dig som har någon grundsjukdom såsom exempelvis diabetes eller någon komplikation under graviditeten, men även till dig som haft en helt okomplicerad graviditet.

Vid ditt besök hos oss

Kvinnor som är i behov av sjukhusvård under graviditeten vårdas på Special-BB. När det är dags att föda flyttas du över till specialförlossningen. Några timmar efter förlossningen flyttar mor och barn till BB. Vården anpassas individuellt till dina behov. Det tidigaste som mamma och barn kan åka hem är sex timmar efter förlossningen. Vår målsättning är att se till varje familjs behov. Vi eftersträvar lugn och ro på BB. Det befrämjar amningen, återhämtningen och ger bättre förutsättningar att lära känna den nya familjemedlemmen. Under BB-tiden försöker vi ge stöd och samtal om bland annat spädbarnsvård, amning, förlossningen, fysiska förändringar efter förlossningen och föräldraskap. Barnläkare undersöker alltid barnet innan ni kan åka hem. Ni erbjuds ett återbesök till BB-mottagningen. Där får ni möjlighet till uppföljning av hur ni mår och hur amningen fungerar. Det tas även en vikt på barnet. Barnets hörsel kontrolleras på Hörselmottagningen i samband med besöket. Om det uppstår problem med amningen efter att ni kommit hem kan du alltid vända dig till Amningsmottagningen eller din BB-avdelning

Bra att veta

Ta inte med mycket pengar, smycken eller andra värdesaker. Sjukhuset ansvarar inte för dem. I vissa fall har avdelningarna möjlighet att låsa in värdesaker. Mobiltelefon kan användas på sjukhuset och det finns tillgång till internet.

  • tofflor och eventuellt en morgonrock
  • privata kläder till dig och barnet, även om sjukhuskläder finns
  • bärtop/bärsjal
  • liten bomullsmössa till barnet
  • mobiltelefon 
  •  kamera 
  •  toalettsaker

Vi som arbetar här

Vi som arbetar här är barnmorskor, undersköterskor, ekonomibiträden, förlossningsläkare, barnläkare och sekreterare. 

Eftersom Sahlgrenska Universitetssjukhuset har ett utbildningsansvar förekommer det studenter på våra mottagningar och avdelningar. Du har som patient rätt att säga till om du inte vill ha studenter närvarande under ditt besök. Alla som arbetar här, personal och studenter, har tystnadsplikt. 

Synpunkter och klagomål på vården

Vårt mål är att ge dig god vård och ett gott bemötande. Om du har synpunkter på den vård, behandling eller det bemötande du har fått är vi mycket tacksamma om du låter oss få veta detta.

Janet Boerenbeker, verksamhetsassistent
E-post: janet.boerenbeker@vgregion.se

Lämna gärna dina synpunkter via 1177, e-post eller post.

 

Cecilia Blom

Vårdenhetschef
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Mårten Alkmark

Sektionschef

Senast uppdaterad: 2021-05-05 10:09