Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Planerar du att besöka Sahlgrenska Universitetssjukhuset?

Om du har en avtalad tid och har symtom på luftvägsinfektion eller feber kontakta snarast avdelningen/mottagningen direkt eller via växel på 031-342 10 00. 

För närstående råder besöksförbud på samtliga mottagningar och vårdavdelningar endast med undantag för vårdnadshavare och ledsagare. Detta förutsatt att medföljaren inte har luftvägssymtom eller feber.

Läs mer här

Avdelning 315 special-BB Östra

Kontaktuppgifter

Telefontider

måndag - söndag dygnet runt

Växeltelefon

Öppettider

måndag - söndag dygnet runt

Besöksadress

Diagnosvägen 15
416 50 Göteborg
Östra sjukhuset
Plan 4

Vägbeskrivning

Östra sjukhuset. Vägbeskrivning: Avfart Torpamotet från E20. Information kollektivtrafik: www.vasttrafik.se - Se vidare skyltning inom sjukhusområdet.

Västtrafik - reseplaneraren

Postadress

Sahlgrenska Universitetssjukhuset Avdelning 315, special-BB, Östra
416 85 Göteborg

Risknivån för smitta av covid-19 i samhället har ökat. Sahlgrenska Universitetssjukhuset skärper därför rutinerna för besökare. För Obstetriken gäller att från och med 13 mars får ingen närstående komma in på avdelningen.

Din vistelse hos oss

Special-BB på Östra Sjukhuset är en sammanhållen enhet med förlossning och BB. Vår avdelning vänder sig både till dig som har någon grundsjukdom såsom exempelvis diabetes eller någon komplikation under graviditeten, men även till dig som haft en helt okomplicerad graviditet.

Vid ditt besök hos oss

Kvinnor som är i behov av sjukhusvård under graviditeten vårdas på SpecialBB. När det är dags att föda flyttas du över till Specialförlossningen. Några timmar efter förlossningen  flyttar mor och barn till BB. Vården anpassas individuellt till dina behov. Det tidigaste som mamma och barn kan åka hem är sex timmar efter förlossningen. Vår målsättning är att se till varje familjs behov. Vi kan vanligtvis erbjuda pappa/partner eller annan nära anhörig att sova över till en kostnad av 200 kr/dygn. Då ingår även frukost och kvällsfika. Vi eftersträvar lugn och ro på BB. Det befrämjar amningen, återhämtningen och ger bättre förutsättningar att lära känna den nya familjemedlemmen. Under BB-tiden försöker vi ge stöd och samtal om bland annat spädbarnsvård, amning, förlossningen, fysiska förändringar efter förlossningen och föräldraskap. Barnläkare undersöker alltid barnet innan ni kan åka hem. Ni erbjuds ett återbesök till Storkenmottagningen. Där får ni möjlighet till uppföljning av hur ni mår och hur amningen fungerar. Det tas även en vikt på barnet. Barnets hörsel kontrolleras på Hörselmottagningen i samband med Storkenbesöket. Om det uppstår problem med amningen efter att ni kommit hem kan du alltid vända dig till Amningsmottagningen eller din BB-avdelning

Bra att veta

På avdelningarna finns kaffe/te och mikrougn. Inom sjukhusområdet finns kiosk och matsal/servering för dina anhöriga. Tänk på att sjukhuset är öppet för alla och att det finns risk för stölder. Ta inte med mycket pengar, smycken eller andra värdesaker. Sjukhuset ansvarar inte för dem. I vissa fall har avdelningarna möjlighet att låsa in värdesaker. Mobiltelefon kan användas på sjukhuset och det finns tillgång till internet.

  • tofflor och eventuellt en morgonrock
  • privata kläder till dig och barnet, även om sjukhuskläder finns
  • bärtop/bärsjal
  • liten bomullsmössa till barnet
  • mobiltelefon 
  •  kamera 
  •  toalettsaker

Vi som arbetar här

Vi som arbetar här är barnmorskor, undersköterskor, ekonomibiträden, förlossningsläkare, barnläkare och sekreterare. 

Eftersom Sahlgrenska Universitetssjukhuset har ett utbildningsansvar förekommer det studenter på våra mottagningar och avdelningar. Du har som patient rätt att säga till om du inte vill ha studenter närvarande under ditt besök. Alla som arbetar här, personal och studenter, har tystnadsplikt. 

Vårt mål är att ge dig god vård och ett gott bemötande. Om du har synpunkter på den vård, behandling eller det bemötande du har fått är vi mycket tacksamma om du låter oss få veta detta. Lämna gärna dina synpunkter till:

Janet Boerenbeker, verksamhetsassistent
Telefon: 031- 343 41 45
E-post: janet.boerenbeker@vgregion.se

 

Ansvariga för avdelningen

Anna Lindqvist, vårdenhetschef,
Telefon: 0700-82 25 17
E-post: anna.s.lindqvist@vgregion.se

Ulla Strandner, vårdenhetschef,
Telefon: 0708-562193
E-post: ulla.strandner@vgregion.se 

Teresia Svanvik, medicinskt ansvarig


Senast uppdaterad: 2020-04-09 16:55