Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Ultraljudsmottagning Östra

Kontaktuppgifter

Telefon

Växeltelefon

Öppettider

måndag - fredag
8:00 - 16:00

Besöksadress

Diagnosvägen 15
416 50 Göteborg

Från och med den 29 september släpper på våra besöksrestriktioner, det innebär att en vuxen, frisk person får följa med vid ultraljudsundersökning

Har du symtom på luftvägsinfektion ska du avboka dina bokade tider via www.1177.se. Där behöver du logga in och söka på din aktuella mottagning.

Söka vård hos oss

Vi tar emot dig som är gravid och har erbjudits en ultraljudsundersökning. På avdelningen görs olika typer av fosterdiagnostik. All fosterdiagnostik är frivillig. Vi är regioncentrum för att diagnostisera sjukdomar och missbildningar hos foster. Vi erbjuder även rådgivning i samarbete med en specialist på ärftliga sjukdomar.

När du skrivs in på din barnmorskemottagning får du information om olika former av fosterdiagnostik, där rutinultraljudet är det vanligaste. Alla undersökningar sker via remiss från din barnmorskemottagning. Det är inte lämpligt att ha barn med vid undersökningen.

Du som önskar göra ultraljudsundersökning och inte är bosatt i Västra Götalandsregionen kan göra en egen vårdbegäran. KUB för utomlänspatienter görs inte under semesterperioden. Från och med vecka 35 är du välkommen att söka igen.

Vid ditt besök hos oss

Fosterdiagnostik är ett sammanfattande begrepp för medicinska undersökningar. Med tidig fosterdiagnostik brukar man mena undersökningar som görs före 22 fullbordade graviditetsveckor, men de flesta undersökningar utförs betydligt tidigare än så.

Rutinultraljudsundersökningen är frivillig och den görs för att bestämma antal foster, graviditetens längd, och för att bedöma fostrets anatomi (så kallad organscreening). Digital ultraljudsbild på fostret kan köpas för 100kr.

Sahlgrenska Universitetssjukhuset bedriver forskning och utvecklingsarbeten vilket innebär att du kan bli tillfrågad om deltagande i olika forskningsstudier.

Som patient hos oss får du del av den utveckling och de framsteg som görs.

Inom kvinnosjukvården kan du inte välja om du vill behandlas av manlig eller kvinnlig personal.

Checklista inför ditt besök

  • Om du ska göra ett rutinultraljud bör du undvika att kissa cirka en timma före besöket.
  • Det är inte lämpligt att ha barn med vid undersökningen.
  • Du behöver inte anmäla ditt besök, vänligen ta plats i väntrummet så kommer vi och hämtar dig.

Vi som arbetar här

På vår mottagning finns olika yrkeskategorier som till exempel undersköterska, specialutbildad barnmorska och specialistläkare. 

Länkar

GenSvar - information om genetiska sjukdomar

Handikappförbunden

Socialstyrelsen om funktionshinder

FUB - Riksförbudet för barn, unga och vuxna med utvecklingsstörning

Svenska Downföreningen

Eftersom Sahlgrenska Universitetssjukhuset har ett utbildningsansvar förekommer det studenter på våra mottagningar och avdelningar. Du har som patient rätt att säga till om du inte vill ha studenter närvarande under ditt besök. Alla som arbetar här, personal och studenter, har tystnadsplikt. 

Synpunkter och klagomål på vården

Vårt mål är att ge dig god vård och ett gott bemötande. Om du har synpunkter på den vård, behandling eller det bemötande du har fått är vi mycket tacksamma om du låter oss få veta detta.

Janet Boerenbeker, verksamhetsassistent
E-post: janet.boerenbeker@vgregion.se

Lämna gärna dina synpunkter via 1177, e-post eller post.

 

Kristin Andersson

Vårdenhetschef
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Ylva Carlsson

Sektionschef

Senast uppdaterad: 2021-09-24 10:00