Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Planerar du att besöka Sahlgrenska Universitetssjukhuset?

Om du har en avtalad tid och har symtom på luftvägsinfektion eller feber kontakta snarast avdelningen/mottagningen direkt eller via växel på 031-342 10 00. 

För närstående råder besöksförbud på samtliga mottagningar och vårdavdelningar endast med undantag för vårdnadshavare och ledsagare. Detta förutsatt att medföljaren inte har luftvägssymtom eller feber.

Läs mer här

Avdelning 205

Kontaktuppgifter

Telefon

Telefontider

måndag - söndag dygnet runt

Växeltelefon

Öppettider

måndag - söndag dygnet runt

Besökstider

måndag - söndag 14:00 - 19:00

Besöksadress

Göteborgsvägen 31
431 30 Mölndal
Mölndals sjukhus
Hus K, plan 5

Vägbeskrivning

Hållplats: Mölndals sjukhus

Postadress

Sahlgrenska Universitetssjukhuset Område Sinnesorganen Ögon Område 3, ögonverksamhet
431 80 Mölndal

Vi tar emot dig med medicinsk eller kirurgisk ögonsjukdom, som exempelvis näthinneavlossning, glaskroppsblödning eller infektion på hornhinnan. 

Din vistelse hos oss

När du ska opereras kommer du till avdelningen på morgonen. Före ditt läkarbesök kommer du att undersökas av en sjuksköterska och eventuellt genomgå provtagning. Om du ska opereras under narkos kommer du också att få träffa en narkosläkare. Efter lunch får du din sängplats. Själva operationen genomförs dag två och hemgång sker vanligen dag tre. Vid akuta tillstånd kan ovanstående ändras.

Checklista inför din vistelse

  • Ta med dig fotolegitimation och eventuellt högkostnadskort.
  • Anmäl ditt besök i expeditionen.
  • Du betalar vid din ankomst. Du kan betala kontant, med kort eller få en faktura hemskickad. 

Vi som arbetar här

På vår mottagning finns olika yrkeskategorier som till exempel undersköterska, sjuksköterska och läkare. 

Eftersom Sahlgrenska Universitetssjukhuset har ett utbildningsansvar förekommer det studenter på våra mottagningar och avdelningar. Du har som patient rätt att säga till om du inte vill ha studenter närvarande under ditt besök. Alla som arbetar här, såväl personal som studenter, har tystnadsplikt.

Synpunkter

Vårt mål är att ge dig god vård och ett gott bemötande. Om du har synpunkter på den vård, behandling eller det bemötande du har fått är vi mycket tacksamma om du låter oss få veta detta. Lämna gärna dina synpunkter till:

Telefon: 031-343 31 00

Handläggaren registrerar din synpunkt i avvikelsehanteringssystemet. Synpunkten skickas då till ansvarig chef inom Ögonverksamheten för utredning och åtgärd.

 

Anette Erlandsson

Vårdenhetschef
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Senast uppdaterad: 2020-03-16 15:11