Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Ögonmottagning Kungälv

Kontaktuppgifter

Telefon

Telefontider

tisdag 8:00 - 9:30
torsdag 8:00 - 9:30

Växeltelefon

Öppettider

måndag - torsdag 8:00 - 16:00
fredag 8:00 - 12:00

Besöksadress

Kongahälla center Älvebacken 1 Plan 3
442 48 Kungälv

Postadress

Sahlgrenska Universitetssjukhuset Ögonmottagningen Kungälv
Kongahälla center Älvebacken 33 plan 3
442 48 Kungälv

Vi vänder oss till dig med allmänna ögonsjukdomar, grön starr, sjukdomar i näthinnans kärl eller gula fläcken. Du med diabetes behandlas och erbjuds också förebyggande kontroller av diabetesförändringar. Vi är en del av ögonsjukvården vid Mölndals sjukhus. 

För dig som tidigare var patient på Ögonmottagningen Frölunda Specialistsjukhus:

Ögonmottagningen på Frölunda Specialistsjukhus (FSS) kommer inte att fortsätta sin ögonverksamhet efter den 15 juli 2019. Berörda patienter kommer att överföras till Ögonsjukvården vid Sahlgrenska Universitetssjukhuset, SU. Det gäller framför allt patienter med glaukom (grön starr) och diabetespatienter som tidigare gått på ögonbottenfoto på FSS.

Specialistläkare vid Ögonsjukvården inom SU arbetar nu med att gå igenom de väntelistor som tidigare legat hos FSS. Efter medicinsk prioritering kommer kallelser att skickas ut från SU eller från annan vårdgivare inom ögonsjukvård som regionen har samarbete med.

Berörda patienter kommer att informeras via brev från vecka 27 och framåt.

Vid icke-akuta ärenden, såsom frågor gällande behandling eller receptförnyelse, kan du vända dig till Kontaktpunkten 031-343 31 00. Akuta ärenden hänvisas till telefonrådgivningen via 1177 Vårdguiden på telefonnummer: 1177.

Söka vård hos oss

När du söker vård hos oss behöver vi veta något om den sjukdom eller de besvär du har. Den informationen kan vi till exempel få genom att en läkare på din vårdcentral eller annan läkare skriver en remiss till oss. Du kan också skriva en egen vårdbegäran. 

Blankett för egen vårdbegäran

Du kan också bli remitterad hit av din optiker. 

Remissmall för vårdgivare till Ögonsjukvården

Checklista inför ditt besök

  • Ta med dig aktuella glasögon.
  • Ta med dig fotolegitimation och eventuellt högkostnadskort.
  • Anmäl ditt besök i kassan.
  • Du betalar vid din ankomst. Du kan betala kontant, med kort eller få en faktura hemskickad. 
  • Det är olämpligt att köra bil efter att du fått pupillvidgande ögondroppar. 

Vi som arbetar här

På vår mottagning finns olika yrkeskategorier som till exempel undersköterska, sjuksköterska, ortoptist och sekreterare.

Eftersom Sahlgrenska Universitetssjukhuset har ett utbildningsansvar förekommer det studenter på våra mottagningar och avdelningar. Du har som patient rätt att säga till om du inte vill ha studenter närvarande under ditt besök. Alla som arbetar här, såväl personal som studenter, har tystnadsplikt.

Synpunkter

Vårt mål är att ge dig god vård och ett gott bemötande. Om du har synpunkter på den vård, behandling eller det bemötande du har fått är vi mycket tacksamma om du låter oss få veta detta. Lämna gärna dina synpunkter till:

Telefon: 031-343 31 00

Handläggaren registrerar din synpunkt i avvikelsehanteringssystemet. Synpunkten skickas då till ansvarig chef inom Ögonverksamheten för utredning och åtgärd.

 

OBS! Inga frågor angående tid och rådgivning hanteras av vårdenhetschefen. Dessa frågor hänvisas istället till mottagningen på telefon: 0303 - 986 81.


Senast uppdaterad: 2019-07-11 15:50