Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Samverkan

Sahlgrenska Universitetssjukhusets ATMP-centrum har ett nära samarbete med övriga universitetssjukhusens centra där vi ingår och är sammankallande för det nationella nätverket ATMP-centranätverket

Vi har även representation i flera andra nationella nätverk såsom ATMP2030, ATMPSweden, Swecarnet, Nationellt nätverk för sjukhusapoteksfunktionerna (ATMP frågor), VOG cell, Juristernas grupp för leverans- och kvalitetsavtal.

För att bidra till att Västsverige håller oss uppdaterade på andra aktörer inom området arbetar vi för att hitta former för att samverka. Ett sådan exempel är att vi brukar arrangera ATMP möten för regionen där aktörer från industri, akademi och sjukvård möts för att ta del av varandras erfarenheter och kunskap.

Samlat engagemang för fler kliniska studier inom ATMP till Sverige och Västra Götaland  - gothiaforum.vgregion.se 

Sjukvårdsapotek VGR - Vårdgivarwebben Västra Götalandsregionen (vgregion.se)

 

Inom ramen för ATMP centrum samarbetar vi med flera olika aktörer från ekosystemet

Vår ambition är att vara tillgängliga för patient och närståendeorganisationer, industri samt akademi och fungera som en sammanlänkande struktur för utbyte mellan aktörer så att vi tillsammans kan utveckla området framåt.

 

Precisionsmedicin och avancerade terapier ger nya möjligheter att erbjuda behandlingsmöjligheter. Vi arbetar i samverkan med övriga ATMP centrum mot att varje patient ska erbjudas möjlighet att ta del av vilka kliniska prövningar som pågår både vad det gäller kommersiella eller akademiskt drivna prövningar.

Vi välkomnar att du som patient hör av dig till oss om du har frågor eller är intresserad av området. 


Senast uppdaterad: 2023-08-29 13:52