Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Psykosmottagning Centrum

Kontaktuppgifter

Telefon

Telefontider

1/6 t o m 31/8
måndag - fredag 7:30 - 13:00
1/9 t o m 31/5
måndag - fredag 7:30 - 16:00

Besökstider

måndag - fredag 8:00 - 16:30

Besöksadress

Kronhusgatan 2 F
411 13 Göteborg
Plan 4

Vägbeskrivning

Starta på Drottningtorget Kör vidare in på Nils Ericsonsplatsen fortsätt 160m Sväng höger via påfart till Nils Ericsonsplatsen fortsätt 80 m Kör höger in på Bergslagsgatan fortsätt 140 m Ta tredje avfarten i rondellen till Stadstjänaregatan och fortsätt 140 m Följ skylt mot Frölunda, Järntorget, Packhuskajen, V Nordstaden, Lilla Bommen, Holmen fortsätt 30 m Håll till vänster på Stadstjänaregatan fortsätt 30 m Följ skylt mot Frölunda, Järntorget, Packhuskajen, Västra, Nordstaden fortsätt 70 m Kör vänster in på Mårten Krakowgatan fortsätt 100 m Följ skylt mot Nordstan, Packhuskajen, V Nordstaden, Operan fortsätt 310 m Ta andra avfarten i rondellen till Östra Hamngatan och fortsätt 220 m Kör höger in på Kronhusgatan fortsätt 160 m Stopp på Kronhusgatan

Västtrafik - reseplaneraren

Postadress

Sahlgrenska Universitetssjukhuset Nå Ut-teamet
411 13 Göteborg

Verksamhetsområde Psykiatri Psykos ansvarar för vården av personer med schizofreni och liknande tillstånd, som är bosatta i Göteborg och Mölndals stad samt Partille eller Härryda kommun. Vår öppenvård har som uppdrag att ge dig över 18 år vård och stöd vid psykossjukdom.

 Vårt upptagningsområde är i första hand det som motsvarar SDF Centrum.

Vi behandlar dig enligt metoden Resursgrupps-ACT. Metoden har ett helhetsperspektiv på dig och din sjukdom. Du kommer att få en case manager (vård- och stödsamordnare) som ansvarar för att alla runt dig i vården och omsorgen arbetar åt samma håll. Vi anser en persons närstående oftast är ett viktigt stöd när livet är besvärligt eller när man har en sjukdom. Vi vill därför gärna bjuda in dina närstående till våra möten. Hur och när det ska göras kan du diskutera med din case manager. Läs gärna mer om Resursgrupps-ACT.

Vid behov av slutenvård erbjuds det på heldygnsavdelning inom Psykiatri Psykos på Mölndals sjukhus.

Söka vård hos oss

För att ge dig som patient rätt behandling behöver vi först få veta något om den sjukdom eller de besvär du har. Den informationen kan vi till exempel få genom att en läkare på din vårdcentral eller någon annan läkare skriver en remiss till oss. Du kan också skriva en egen vårdbegäran.

Om du har behov av akut vård och redan har kontakt med en mottagning rekommenderar vi att du omedelbart tar kontakt med din mottagning om det är dagtid. Andra tider vänder du dig till psykiatrisk akutmottagning på Östra sjukhuset.

Om du kan vänta, är det säkrast är att boka tid i förväg på din öppenvårdsmottagning. Du bokar en tid genom att kontakta din case manager. Om du inte får tag på din case manager, kan du ringa 031 – 343 63 00. 

Vi som arbetar här

Vi arbetar i team. Vi som hjälper och stödjer dig är läkare, sjuksköterskor, skötare, psykologer, socionomer och fysioterapeuter, arbetsterapeuter och vårdadministratörer.

Sahlgrenska Universitetssjukhuset utbildar dem som ska hjälpa patienter i framtiden. Vi kan därför fråga om en student får delta ibland. Du har rätt att säga nej. Alla vi som arbetar här, personal och studenter, har tystnadsplikt.

Lena Sjölander, kontaktperson för synpunkter Telefon: 031 - 343 23 01 E-post: lena.sjolander@vgregion.se

Susan Landqvist Stockman

Enhetschef

Senast uppdaterad: 2019-06-10 12:52