Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Psykosmottagning Mölndal

Kontaktuppgifter

Telefon

Telefontider

1/6 t o m 31/8
måndag - fredag 7:30 - 13:00
1/9 t o m 31/5
måndag - fredag 7:30 - 16:00

Växeltelefon

Öppettider

måndag - fredag 8:00 - 16:45

Besökstider

måndag - fredag 8:00 - 12:00
måndag - fredag 12:45 - 16:45

Besöksadress

Norra Ågatan 32
431 35 Mölndal

Vägbeskrivning

Stig av vid hållplats Lackarebäck. Gå över bron. Ta direkt vänster. Sedan är det 3:e huset på höger sida (vitt hus med grönt tak). Om du kommer med bil kör av vid Lackarebäcksmotet. Parkering finns utanför huset.

Västtrafik - reseplaneraren

Postadress

Sahlgrenska Universitetssjukhuset Psykosmottagning Mölndal
Norra Ågatan 32
413 35 Möldal

Verksamhetsområde Psykiatri Psykos ansvarar för vården av personer med schizofreni och liknande tillstånd, som är bosatta i Göteborg och Mölndals stad samt Partille eller Härryda kommun. Vår öppenvård har som uppdrag att ge dig över 18 år vård och stöd vid psykossjukdom.

Vårt upptagningsområde är i första hand Härryda kommun och Mölndals stad.

Vi behandlar dig enligt metoden Resursgrups-ACT. Den har ett helhetsperspektiv på dig och din sjukdom. Du kommer att få en case manager (vård- och stödsamordnare) som ansvarar för att alla runt dig i vården och omsorgen arbetar åt samma håll. Vi anser en persons närstående oftast är ett viktigt stöd när livet är besvärligt eller när man har en sjukdom. Vi vill därför gärna bjuda in dina närstående till våra möten. Hur och när det ska göras kan du diskutera med din case manager. Läs gärna mer om Resursgrupps-ACT.  

På enheten finns också ett mobilt team. Mobila teamet servar Mölndals och Härryda kommuner kvällar och helger till 21:00. 

Vid behov av slutenvård erbjuds det på heldygnsavdelning inom Psykiatri Psykos på Mölndals sjukhus.

Söka vård hos oss

För att ge dig som patient rätt behandling behöver vi först få veta något om den sjukdom eller de besvär du har. Den informationen kan vi till exempel få genom att en läkare på din vårdcentral eller någon annan läkare skriver en remiss till oss. Du kan också skriva en egen vårdbegäran.

Om du har behov av akut vård och redan har kontakt med en mottagning rekommenderar vi att du omedelbart tar kontakt med din mottagning om det är dagtid. Andra tider vänder du dig till psykiatrisk akutmottagning på Östra sjukhuset.

Om du kan vänta, är det säkrast är att boka tid i förväg på din öppenvårdsmottagning. Du bokar en tid genom att kontakta din case manager. Om du inte får tag på din case manager, kan du ringa 031 – 343 63 00. 

Vi som arbetar här

Vi arbetar i team. Vi som hjälper och stödjer dig är läkare, sjuksköterskor, skötare, psykologer, socionomer och fysioterapeuter, arbetsterapeuter och vårdadministratörer.

Sahlgrenska Universitetssjukhuset utbildar dem som ska hjälpa patienter i framtiden. Vi kan därför fråga om en student får delta ibland. Du har rätt att säga nej. Alla vi som arbetar här, personal och studenter, har tystnadsplikt.

Lena Sjölander, kontaktperson för synpunkter Telefon: 031- 343 23 01 E-post: lena.sjolander@vgregion.se

Marianne Andersson

Enhetschef

Senast uppdaterad: 2018-10-18 13:05