Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Operation 4 Mölndal

Kontaktuppgifter

Växeltelefon

Besöksadress

Länsmansgatan 20
431 30 Mölndal

Förlängda väntetider för operation

Så här påverkas operationsköerna av pågående pandemin.

Läs mer här

Vi behandlar både barn, ungdomar och vuxna som är i behov av akut eller planerad handkirurgisk vård med narkos eller annan bedövning. Vi tar emot patienter från hela Västra Götaland och när det gäller högspecialiserad vård är upptagningsområdet i vissa fall hela landet. Många ingrepp utför vi polikliniskt, vilket innebär att du får gå hem samma dag. Vid komplicerade sjukdomar och större operationer blir du inlagd på en handkirurgisk vårdavdelning. Vår verksamhet består av en slutenvårdsavdelning, en öppenvårdsmottagning, en operationsavdelning och en administrativ enhet som också bedriver forskning i samarbete med Chalmers tekniska högskola.

Vid ditt besök hos oss

Hos oss checkar du in själv via din mobil före besöket.

Självincheckning – checka in direkt

Självincheckning – så går det till

Du som ska opereras dagkirurgiskt får en kallelse med datum för din operation. När du kommer till oss påbörjar vi förberedelser för din operation. Räkna med att vara tillgänglig för operation hela dagen. Behöver du tolk beställer vi det i samband med att din operation bokas.

Som vuxen och för övrigt frisk träffar du oftast inte narkosläkare innan du kommer på operationsdagen och därför är det viktigt att du fyller i din hälsodeklaration så gott du kan. Läkaren som ska operera dig träffar du strax före operationen.

Om du är planerad för dagkirurgi så innebär det att du får åka hem samma dag. Om du är planerad för att vara inlagd på sjukhuset i samband med din operation kommer du efter operationen att vårdas på avdelning 233.

Här finner du information om vad du behöver göra innan din operation, vad som sker under operationen och vad som händer efter din operation.

Uppskjuten operation

Ibland, men ytterst sällan, kan en planerad operation bli uppskjuten på grund av akuta olyckor eller sjukdomsfall. Du får då en ny operationstid så snart det är möjligt.

Sjukdom eller förhinder

Kontakta oss om du blir förkyld, får hosta, snuva, feber eller har sår, sprickor, sårskorpor eller hudutslag i operationsområdet innan operationsdagen. Om du i sista stund blir sjuk så ska du stanna hemma. Kontakta oss om du sökt vård utomlands de senaste 12 månaderna.

Checklista inför ditt besök

  • Förbered dig för din operation enligt instruktionerna du fått.
  • Kom i god tid före den planerade operationen.
  • Skicka in eller ta med dig ifylld hälsodeklaration.
  • Ta med dig legitimation.

Vi som arbetar här

På operation arbetar undersköterskor, sjuksköterskor och läkare specialiserade i anestesi och operationssjukvård.

Mölndals sjukhus ingår i Sahlgrenska Universitetssjukhuset och har ett ansvar för utbildningar till yrken inom vården och du kommer därför som patient att möta olika yrkeskategorier under utbildning. Alla som arbetar här, personal och studenter, omfattas av tystnadsplikt. Meddela vårdpersonalen om du av någon anledning inte vill att studenter deltar i den behandling du får.

Synpunkter och klagomål på vården

Vårt mål är att ge dig god vård och ett gott bemötande. Om du har synpunkter på den vård, behandling eller det bemötande du har fått är vi mycket tacksamma om du låter oss få veta detta.

Lämna gärna dina synpunkter via 1177, e-post eller post.

Alternativt kontakta:
Lotta Zachau Andersen, verksamhetsassistent
Telefon: 031 - 343 07 10
E-post: lotta.zachau-andersen@vgregion.se

Ansvariga för enheten

Förlängda väntetider för operation

Så här påverkas operationsköerna av pågående pandemin.

Läs mer här

Linda Bergstrand

Vårdenhetschef
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Ann-Charlott Adrian

Överläkare

Senast uppdaterad: 2022-04-27 11:15