Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Planerar du att besöka Sahlgrenska Universitetssjukhuset?

Om du har en avtalad tid och har symtom på luftvägsinfektion eller feber kontakta snarast avdelningen/mottagningen direkt eller via växel på 031-342 10 00. 

För närstående råder besöksförbud på samtliga mottagningar och vårdavdelningar endast med undantag för vårdnadshavare och ledsagare. Detta förutsatt att medföljaren inte har luftvägssymtom eller feber.

Läs mer här

Intensivvårdsavdelning 227

Kontaktuppgifter

Telefon

Telefontider

måndag - söndag dygnet runt

Växeltelefon

Öppettider

måndag - söndag dygnet runt

Besökstider

måndag - söndag dygnet runt

Besöksadress

Göteborgsvägen, 31
431 30 Mölndal
Avd 227, Hus S, plan 4, Mölndals sjukhus

Vägbeskrivning

Kollektivtrafik: spårvagn nr 4, hållplats Mölndals sjukhus. Alternativt finns både tåg och buss till Mölndals bro.

Postadress

Sahlgrenska Universitetssjukhuset Intensivvårdsavdelningen/post op
Göteborgsvägen 31
431 80 Mölndal

Underliggande enheter

Efter din operation överflyttas du till Postoperativa avdelningen, 227. Till avdelningen kommer man för övervakning efter operation som skett i narkos, ryggbedövning eller annan bedövning.

Intensivvård innebär vård av patienter med svikt i kroppens mest grundläggande funktioner såsom andning, cirkulation och medvetande. Vården är inriktad på att förebygga, ersätta eller understödja viktiga organfunktioner, när dessa är otillräckliga. Det kan vara svikt i lungor, hjärta, cirkulation, njurar, lever eller hjärna.

Vi tar emot dig som är svårt sjuk och lider av svikt i vitala funktioner såsom andning, cirkulation och medvetande. Detta innebär att du som patient ofta behöver respiratorbehandling och intensivövervakning. Vi tar också emot dig som behöver övervakning efter operation. De flesta av våra patienter har opererats inom verksamheterna ortopedi, ögon och förlossning. 

Din vistelse hos oss

Intensivvårdsavdelningen (IVA) är uppdelad i två delar: en allmän intensivvårdsavdelning och en postoperativ avdelning (uppvakningsavdelning). 

På vår allmänna intensivvårdsavdelning har vi inga fasta besökstider. Dina närstående får besöka dig alla tider på dygnet efter överenskommelse med patientansvarig sjuksköterska. 

På vår postoperativa avdelning tar vi endast emot besök från närstående vid undantag. Har du som närstående några frågor är du välkommen att kontakta avdelningen. 

Vi som arbetar här

På vår avdelning finns olika yrkeskategorier som till exempel undersköterska, specialistsjuksköterska och specialistläkare i intensivvård och anestesi samt sekreterare.

Eftersom Sahlgrenska Universitetssjukhuset har ett utbildningsansvar förekommer det studenter på våra mottagningar och avdelningar. Du har som patient rätt att säga till om du inte vill ha studenter närvarande under ditt besök. Alla som arbetar här, såväl personal som studenter, har tystnadsplikt.

 

Synpunkter

Vårt mål är att ge dig god vård och ett gott bemötande. Om du har synpunkter på den vård, behandling eller det bemötande du har fått är vi mycket tacksamma om du låter oss få veta detta. Lämna gärna dina synpunkter till:

Lotta Zachau Andersen, verksamhetsassistent
Telefon: 031 - 343 07 10
E-post: lotta.zachau-andersen@vgregion.se

 

Josefine Elfvin

Vårdenhetschef
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Carina Svartling

Vårdenhetschef
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Karin Kleiven Thiringer

Vårdenhetsöverläkare
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Senast uppdaterad: 2020-04-09 15:37