Barn och föräldrar

Att vara på sjukhus med sitt barn kan vara omtumlande och det finns stöd att få. Be gärna om en kontakt med vår kurator för samtal. Alla minderåriga barn kan ha en förälder med sig under sjukhusvistelsen. Naturligtvis kan båda föräldrar vara med under dagen, däremot kan vi bara erbjuda övernattningsplats för en förälder. Du kommer att få en ”resesäng” i samma rum som ditt barn, denna måste dock fällas ihop dagtid och förvaras så den inte är i vägen. Sängen skall vara placerad längst in i rummet, detta är en säkerhetsåtgärd då om det inträffar något så behöver personal komma åt patienten snabbt. Det är viktigt att du som förälder också ger dig själv möjlighet att vila för att orka, därför kan det vara bra att turas om lite under vistelsen om det finns möjlighet till det.

På avdelningen finns spjälsäng, matstol, badbalja, potta och skötbädd.  Vi har begränsat lager med blöjor så tar gärna med er extra för att säkerställa rätt storlek. Vi har inget lager med välling, men kan beställa så ta gärna med för ett par dagar.

Möjlighet till parkering finns, kostnaden står du för själv. Sjukhuset står för mat till patienten, du som anhörig kan beställa mat via köket och äta tillsammans med ditt barn om du vill. Instruktioner och swischnummer för detta finns på avdelningen. Vissa försäkringsbolag lämnar ersättning för dessa omkostnader.

Länk