Duschinstruktioner

Inför operation kommer du behöva genomföra tre stycken ”dubbelduschar”. Syftet är att ta bort bakterieflora på huden för att minska risken för infektioner. Om din operation kräver att du övernattar på avdelningen natten före din planerade operation så genomför du två dubbelduschar i hemmet och gör den sista dubbelduschen på avdelningen. Kommer du in samma dag som din operation, så genomför du alla tre dubbelduscharna i hemmet.

Tänk på att ta av dig alla smycken inkl piercingar, du får inte heller ha nagellack eller akrylnaglar. Använd en ren handduk, bädda med rena lakan i sängen och ta på dig rena kläder efter du duschat. Tvätta din kam/borste med medlet så även den är ren.  Du får inte använda hårbalsam, bodylotion eller vanlig tvål då det tar bort effekten av det bakteriedödande ämnet som finns i duschsvamparna.

Medlet finns att köpa receptfritt på apoteket, och du köper själv duschsvampar till de duschar som du gör hemma. Se länkar nedan för utförlig instruktion om hur du skall tvätta dig.

Länk