Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Mag- och tarmmottagning Sahlgrenska

Tillfällig information Provtagningen är stängd fredagen den 7 januari.

Kontaktuppgifter

Telefon

Telefontider

1/9 t o m 31/5
måndag - fredag
7:30 - 16:00
1/6 t o m 31/8
måndag - fredag
7:30 - 13:00

Växeltelefon

Öppettider

måndag - torsdag
7:30 - 16:00
fredag
7:30 - 15:00

Besöksadress

Blå stråket 5
413 46 Göteborg

Vi tar emot dig över 18 år med sjukdom i mag- och tarmkanalens organ som matstrupe, magsäck, tunntarm, tjocktarm, bukspottkörtel och lever.

Extra information angående Covid-19

Svensk Gastroenterologisk Förening har tagit fram en specifik rekommendation till patienter med inflammatorisk tarmsjukdom, se nedan. Sahlgrenskas magtarmmottagning ställer sig bakom denna rekommendation:

  • Covid-19 kan orsaka allvarligare symtom hos människor med försvagat immunsystem, äldre personer och dem med kroniska sjukdomar såsom diabetes, cancer och kronisk lungsjukdom.
  • Fortsätt med din nuvarande behandling för Crohn´s sjukdom eller ulcerös kolit om din sjukdom är inaktiv och stabil. Om du har aktivitet i din tarmsjukdom eller om du får nya symtom ska du kontakta den mottagning där du får vård för sjukdomen.
  • Risken att bli smittad med Covid-19 är inte större om du behandlas med immundämpande läkemedel, däremot kan det finnas en ökad risk för en allvarligare infektion om du blir smittad. Det kan också vara en ökad risk för allvarligare infektion om du har ett skov av din tarmsjukdom vid smitta med Covid-19.
  • Om du behandlas med immundämpande läkemedel är det extra viktigt att du försöker undvika smitta genom att följa de råd som ges av myndigheterna och sjukvården.
  • Om du behandlas med immundämpande läkemedel bör du kontakta sjukvården om du får symtom som kan tala för Covid-19, d.v.s. feber, hosta, eller andningsbesvär.
  • Om du har blivit utsatt för en hög smittorisk genom att ha haft direkt kontakt med Covid-19-smittad person eller har vistats i område med hög smittspridning och du har andra allvarliga sjukdomar än din tarmsjukdom bör du kontakta sjukvården för råd om hur fortsatt behandling av din tarmsjukdom ska se ut, i första hand den mottagning där du får vård för sjukdomen.

Vid ditt besök hos oss

Vanligtvis kallas du som patient på blodprovstagning en till två veckor innan besöket.

Checklista inför ditt besök

  • Ta med dig fotolegitimation, kallelse och eventuellt högkostnadskort.
  • Anmäl ditt besök i kassan på plan ett.
  • Du betalar vid din ankomst. Du kan betala kontant, med kort eller få en faktura hemskickad.
  • I din kallelse finns information om hur lång tid besöket tar och om dina eventuella förberedelser.

Vi som arbetar här

På vår mottagning finns bland annat undersköterska, sjuksköterska, dietist och specialistläkare. 

Eftersom Sahlgrenska Universitetssjukhuset har ett utbildningsansvar har vi ibland läkare och sjuksköterskor från andra mottagningar och avdelningar. 
Alla som arbetar här, personal och studenter, har tystnadsplikt.

Synpunkter och klagomål på vården

Vårt mål är att ge dig god vård och ett gott bemötande. Om du har synpunkter på den vård, behandling eller det bemötande du har fått är vi mycket tacksamma om du låter oss få veta detta.

Lämna gärna dina synpunkter via 1177, e-post eller post.

Ansvariga för avdelningen

Gisela Ringström

Vårdenhetschef
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Björn Lindkvist

Sektionschef
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Per-Ove Stotzer

Medicinskt ansvarig

Senast uppdaterad: 2021-10-19 09:35