Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Planerar du att besöka Sahlgrenska Universitetssjukhuset?

Om du har en avtalad tid och har symtom på luftvägsinfektion eller feber kontakta snarast avdelningen/mottagningen direkt eller via växel på 031-342 10 00. 

För närstående råder besöksförbud på samtliga mottagningar och vårdavdelningar endast med undantag för vårdnadshavare och ledsagare. Detta förutsatt att medföljaren inte har luftvägssymtom eller feber.

Läs mer här

 

Mottagning för spelberoende och skärmhälsa

Tillfällig information Med anledning av covid-19 arbetar vi för att minska antalet besök på mottagningen. Vi gör detta genom att:
- I första hand boka digitala vårdmöten istället för besök på plats på mottagningen.
- Hålla vår drop-in mottagning stängd tillsvidare.
Kontakta mottagningen på tel 031-3436500 för mer information.

Kontaktuppgifter

Telefon

Telefontider

tisdag 9:00 - 12:00
tisdag 13:00 - 15:00

E-post su.spelberoende@vgregion.se

OBS! Av sekretesskäl ber vi dig, när det handlar om patientärenden, att i stället ringa oss.

Växeltelefon

Besöksadress

Mellangatan 1
413 01 Göteborg

Västtrafik - reseplaneraren

Postadress

Sahlgrenska Universitetssjukhuset Område 2
Östra sjukhuset
416 85 Göteborg

 

Mottagning för Spelberoende och Skärmhälsa är en specialistmottagning med ett regionalt uppdrag för behandling av spelberoende (beroende av spel om pengar) och datorspelsberoende.

Mottagningen kommer successivt att utöka vårdutbudet. I nuläget tar vi enbart emot remisser för patienter som är 18 år eller äldre för behandling av spelberoende (spel om pengar). Längre fram kommer vi även ta emot barn och ungdomar och erbjuda behandling för datorspelsberoende.

Behandlingen utgår ifrån kognitiv beteendeterapi (KBT) och ges i grupp, individuellt eller via internet.

Vid mottagningen bedrivs även forskning om den behandling vi erbjuder. Därigenom kan vi öka kunskapen om behandlingseffekter och systematiskt vidareutveckla den vård vi erbjuder. Som patient hos oss erbjuds du att bli forskningsdeltagare och samtycker då till att svar på frågeformulär och behandlingsresultat får användas i forskningssammanhang. Det är helt frivilligt att delta.

Mottagningen ligger i centrala Göteborg vid Järntorget och vi tillhör organisatoriskt Sahlgrenska Universitetssjukhusets beroendeverksamhet.

Söka vård hos oss

För att få behandling hos oss behövs remiss. Remissen kan vara från en annan vårdinstans, till exempel vårdcentral eller psykiatrisk öppenvårdsmottagning. Du kan också söka vård hos oss på egen hand genom att skicka in en egenremiss. Enklast och snabbast gör du detta genom att skicka in remissen via 1177. Länk hittar högst upp till höger på sidan under rubriken 1177 vårdguiden E.tjänster – klicka på ”Egenremiss”

Om du inte har möjlighet att använda E-tjänsterna kan du istället fylla i remiss på papper och skicka in (klicka här för länk).

Pappersremiss skickas till:

Remissportalen
Mottagning för Spelberoende och Skärmhälsa
Sahlgrenska Universitetssjukhuset
413 45 Göteborg


OBS! Drop-in verksamheten är tillsvidare stängd

Behandlingen hos oss utgör ett komplement till eventuella andra vård- och behandlingsinsatser du har behov av. Detta innebär att du vid behandling hos oss har kvar din kontakt vid andra vårdinstanser som ansvarar för all övrig behandling.

Vid ditt besök hos oss

När du kommer till mottagningen anmäler du dig i receptionen. Ordinarie patientavgift gäller, upp till högkostnadskort. Vi är en kontantfri mottagning och betalning sker via kort eller faktura. Om du uteblir från ett bokat besök utan att ha lämnat återbud 24 timmar innan avtalad tid får du betala ordinarie patientavgift.

Vid ditt första besök hos oss gör vi tillsammans med dig en kartläggning av din nuvarande situation och svårigheter, både när det gäller spelproblem och andra faktorer som kan påverka behandlingen. Besöket hos oss börjar med att du får fylla i formulär. Därefter träffar du en av våra behandlare för ett kartläggningssamtal. Om du vill får du gärna ha med någon närstående till detta besök. Utifrån det som framkommer under besöket görs sedan en plan för fortsatt behandling.

Checklista inför ditt besök

Tänk på att:

  • Ta med fotolegitimation samt högkostnads- eller frikort     
  • Meddela oss i god tid om du behöver tolk

För dig som remittent

Behandlingen hos oss är avgränsad till specialiserad behandling för spelberoende och datorspelsberoende och utgör ett komplement till eventuella andra vård- och behandlingsinsatser. Detta innebär att behandlingsansvar för övrig behandling kvarstår vid remitterande enhet. Vi tar inte över ansvar för sjukskrivningar eller receptförskrivning.

Vi som arbetar här

På mottagningen arbetar ett team bestående av psykologer, läkare, sjuksköterska, socionomer, peer-support och administratör.

Annika Hofstedt

Tf Enhetschef

Senast uppdaterad: 2020-03-16 16:08