Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Mottagning för spelberoende och skärmhälsa

Kontaktuppgifter

Telefon

Telefontider

tisdag 9:00 - 12:00
tisdag 13:00 - 15:00

E-post su.spelberoende@vgregion.se

OBS! Av sekretesskäl ber vi dig, när det handlar om patientärenden, att i stället ringa oss.

Växeltelefon

Besöksadress

Mellangatan 1
413 01 Göteborg

Drop-in

tisdag 14:00 - 16:00

Västtrafik - reseplaneraren

Postadress

Sahlgrenska Universitetssjukhuset Område 2
Östra sjukhuset
416 85 Göteborg

Mottagning för Spelberoende och Skärmhälsa är en specialistmottagning med ett regionalt uppdrag för behandling av spelberoende (beroende av spel om pengar) och dataspelsberoende.

Mottagningen kommer successivt att utöka vårdutbudet. Inledningsvis tar vi enbart emot patienter som är 18 år eller äldre för behandling av spelberoende (spel om pengar).

Längre fram kommer vi även ta emot barn och ungdomar och erbjuda behandling för dataspelsberoende.

Behandlingen utgår ifrån kognitiv beteendeterapi (KBT) och ges i grupp, individuellt eller via internet.

Vid mottagningen bedrivs även forskning om den behandling vi erbjuder. Därigenom kan vi öka kunskapen om behandlingseffekter och systematiskt vidareutveckla den vård vi erbjuder. Som patient hos oss erbjuds du att bli forskningsdeltagare och samtycker då till att svar på frågeformulär och behandlingsresultat får användas i forskningssammanhang. Det är helt frivilligt att delta.

Mottagningen ligger i centrala Göteborg vid Järntorget och vi tillhör organisatoriskt Sahlgrenska Universitetssjukhusets beroendeverksamhet.

Söka vård hos oss

För att få behandling hos oss behövs remiss. Remissen kan vara från en annan vårdinstans, till exempel vårdcentral eller psykiatrisk öppenvårdsmottagning. Du kan också söka vård hos oss på egen hand genom att skicka in en egenremiss. Enklast och snabbast gör du detta genom att skicka in remissen via 1177. Länk hittar högst upp till höger på sidan under rubriken 1177 vårdguiden E.tjänster – klicka på ”Egenremiss”

Om du inte har möjlighet att använda E-tjänsterna kan du istället fylla i remiss på papper och skicka in (klicka här för länk).

Pappersremiss skickas till:

Remissportalen

Mottagning för Spelberoende och Skärmhälsa

Sahlgrenska Universitetssjukhuset

413 45 Göteborg

Behandlingen hos oss utgör ett komplement till eventuella andra vård- och behandlingsinsatser du har behov av. Detta innebär att du vid behandling hos oss har kvar din kontakt vid andra vårdinstanser som ansvarar för all övrig behandling.

Vid ditt besök hos oss

När du kommer till mottagningen anmäler du dig i receptionen. Ordinarie patientavgift gäller, upp till högkostnadskort. Vi är en kontantfri mottagning och betalning sker via kort eller faktura. Om du uteblir från ett bokat besök utan att ha lämnat återbud 24 timmar innan avtalad tid får du betala ordinarie patientavgift.

Vid ditt första besök hos oss gör vi tillsammans med dig en kartläggning av din nuvarande situation och svårigheter, både när det gäller spelproblem och andra faktorer som kan påverka behandlingen. Besöket hos oss börjar med att du får fylla i formulär. Därefter träffar du en av våra behandlare för ett kartläggningssamtal. Om du vill får du gärna ha med någon närstående till detta besök. Utifrån det som framkommer under besöket görs sedan en plan för fortsatt behandling.

Checklista inför ditt besök

Tänk på att:

  • Ta med fotolegitimation samt högkostnads- eller frikort     
  • Meddela oss i god tid om du behöver tolk

Vi som arbetar här

På mottagningen arbetar ett team bestående av psykologer, läkare, sjuksköterska, socionomer och administratör.

Annika Hofstedt

Tf Enhetschef

Senast uppdaterad: 2019-10-15 08:54