Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Planerar du att besöka Sahlgrenska Universitetssjukhuset?

Om du har en avtalad tid och har symtom på luftvägsinfektion eller feber kontakta snarast avdelningen/mottagningen direkt eller via växel på 031-342 10 00. 

För närstående råder besöksförbud på samtliga mottagningar och vårdavdelningar endast med undantag för vårdnadshavare och ledsagare. Detta förutsatt att medföljaren inte har luftvägssymtom eller feber.

Läs mer här

Verksamhet Beroende

Verksamhet Beroende arbetar med utredning och behandling av personer med missbruk/beroende med eller utan samtidig psykiatrisk problematik. Patienter kan ta kontakt genom att söka via egenremiss eller remiss från annan vårdgivare som skickas centralt till Kontaktpunkten psykiatri. Där fördelas ärenden till respektive enhet som personen tillhör oftast utifrån folkbokföringsort men även från socialtjänsttillhörighet. Verksamhet Beroende ansvarar också för myndighetsutövning enligt lagen om psykiatrisk tvångsvård (LPT). Upptagningsområden är Göteborg och Mölndals stad samt kommunerna Partille, Härryda och Öckerö. Primärvården ansvarar för insatser vid riskbruk samt behandling av missbruk utan psykiatrisk problematik. Övrig psykiatri har ansvar för psykiatriska patienter med mindre omfattande missbruk. Heldygnsvården inom Beroende består av avdelning 306 som tar emot unga vuxna, avdelning 367 som är en akutavdelning och avdelning 368 för de patienter som behöver längre vårdtid. Dessutom finns en dagavdelning 369 för patienter som arbetar med personcentrerad vård och erbjuder stöd i vardagen för att klara av en bestående alkohol- och drogfrihet. Nordhemskliniken har både heldygnsvård och öppenvård för personer med missbruk/beroende av alkohol, läkemedel och droger utan att ha en psykiatrisk samsjuklighet.


Senast uppdaterad: 2019-09-16 14:11