Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Planerar du att besöka Sahlgrenska Universitetssjukhuset?

Om du har en avtalad tid och har symtom på luftvägsinfektion eller feber kontakta snarast avdelningen/mottagningen direkt eller via växel på 031-342 10 00. 

För närstående råder besöksförbud på samtliga mottagningar och vårdavdelningar endast med undantag för vårdnadshavare och ledsagare. Detta förutsatt att medföljaren inte har luftvägssymtom eller feber.

Munskydd ska användas av dig och eventuell medföljare som ska besöka sjukhuset eller någon av sjukhusets lokaler

Verksamhet Klinisk patologi

Klinisk patologi är en verksamhet inom Sahlgrenska Universitetssjukhuset som har laboratoriemedicinsk verksamhet och patientmottagnings- och konsultverksamhet. Våra uppdragsgivare är kliniker och mottagningar från såväl bassjukvård som högspecialiserad vård.

Verksamheten erbjuder inom specialistområdet Klinisk patologi bland annat diagnostisk service avseende histopatologiska och cytologiska undersökningar, punktionscytologisk provtagning, transplantationsberedskap dygnet runt, kliniska obduktioner och bårhusverksamhet.

De laborativa och diagnostiska verksamheterna finns på Sahlgrenska sjukhuset i Göteborg, Borås och Trollhättan. Bårhusverksamhet bedrivs både vid Sahlgrenska sjukhuset och Östra sjukhuset i Göteborg samt i Borås och Trollhättan. Kliniska obduktioner utförs enbart vid Sahlgrenska sjukhuset i Göteborg, Borås och Trollhättan.

Provsvar

För provsvar kontakta din behandlande läkare eller vårdcentral då svar går till inremitterande läkare eller vårdcentral.

Om du som anhörig önskar ta del av ett obduktionsprotokoll, kontakta behandlande läkare eller vårdcentral då svar lämnas till inremitterad läkare eller vårdcentral. 

Michael Wilstermann

Verksamhetschef

Gabrielle Lorentzon Vega

Verksamhetsassistent
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Senast uppdaterad: 2021-03-23 13:50