Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Planerar du att besöka Sahlgrenska Universitetssjukhuset?

Om du har en avtalad tid och har symtom på luftvägsinfektion eller feber kontakta snarast avdelningen/mottagningen direkt eller via växel på 031-342 10 00. 

Information till dig som ska besöka sjukhuset eller någon av sjukhusets lokaler

 

Strålbehandling Sahlgrenska

Kontaktuppgifter

Telefon

Telefontider

Telefonsvarare
måndag - fredag
6:00 - 18:00

Växeltelefon

Öppettider

Strål, Göteborg
måndag - fredag
7:00 - 16:45
Strål, Borås
måndag - fredag
7:00 - 15:45

Besöksadress

Gula Stråket 6
413 46 Göteborg

Vi tar emot dig som behöver strålbehandling. Vi är en av landets största strålbehandlingsavdelningar med verksamhet på två olika sjukhus; Södra Älvsborgs sjukhus i Borås och Sahlgrenska Universitetssjukhuset i Göteborg.

Söka vård hos oss

För att vi ska ge dig strålbehandling krävs en remiss från en onkolog.

Remisserna bedöms och samordnas utifrån diagnos och vilken apparatur som ska användas. Därefter erbjuds du behandling antingen på Södra Älvsborgs sjukhus i Borås eller på Sahlgrenska sjukhuset Göteborg.

I din kallelse kommer det tydligt att framgå på vilken avdelning som du kommer att få din förberedelse och behandling, Strålbehandling Borås eller Strålbehandling Sahlgrenska/Göteborg. Du kan komma att göra förberedelse på det ena och behandling på det andra sjukhuset.

När du ringer till oss kommer du till en telefonsvarare. Vårt mål är att vi kontaktar dig samma vardagdag eller senast dagen efter du ringt till oss. 

Övernattning

För dig som inte bor i Göteborgsområdet och ska genom­gå strålbehandling vid Sahlgrenska sjukhuset finns övernattningsrum som ligger på Högsbo sjukhus.

Om du vill boka ett övernattningsrum ringer du strålbehandlingens planeringsenhet:
031 - 342 22 18

Här kan du läsa mer om övernattningsrummen

Vid ditt besök hos oss

Vi som arbetar här

Hos oss finns olika yrkeskategorier som till exempel sjuksköterska specialiserad i onkologi och strålbehandling, specialistläkare i onkologi och sjukhusfysiker. 

Eftersom Sahlgrenska Universitetssjukhuset har ett utbildningsansvar har vi ibland läkare och sjuksköterskor från andra mottagningar och avdelningar. 
Alla som arbetar här, personal och studenter, har tystnadsplikt.

Synpunkter och klagomål på vården

Vårt mål är att ge dig god vård och ett gott bemötande. Om du har synpunkter på den vård, behandling eller det bemötande du har fått är vi mycket tacksamma om du låter oss få veta detta.

Lämna gärna dina synpunkter via 1177, e-post eller post.

Ansvariga för mottagningen

Lisa Eek Branzell

Avdelningschef
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Eva-Lotte Stigebratt

Vårdenhetschef
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Malin Arngården Rasmusson

Vårdenhetschef
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Senast uppdaterad: 2021-04-30 14:36