Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Medicinavdelning barn

Kontaktuppgifter

Telefontider

måndag - söndag
dygnet runt

Växeltelefon

Öppettider

måndag - söndag
dygnet runt

Besöksadress

Behandlingsvägen 7
416 50 Göteborg

Vi tar emot dig under 18 år som har blivit akut sjuk och behöver vara på sjukhus eller om du har en sjukdom som behöver kontrolleras då och då. 

Vi har specialistkompetens i diagnostik och behandling av svårt sjuka barn med allvarliga infektioner, autoimmuna sjukdomstillstånd, metabola och neurometabola störninar, diabetes, lever- och njursjukdomar, barn som genomgått organtransplantation, är i behov av peritonealdialys eller med neurologiska sjukdomstillstånd. Vi behandlar också akut sjuka barn med allmänpediatriska tillstånd.

Vid ditt besök hos oss

När du kommer till sjukhuset anmäler du ditt besök vid informationsdisken i entrén. Du kan också checka in själv, digitalt, på din telefon. Koden för självincheckning står i din kallelse som skickades hem till dig. För självincheckning behöver du ha ett svenskt personnummer och vara folkbokförd i Sverige.

Med självincheckning kan du checka in innan besökstiden börjat. Om du är sen till ditt bokade besök måste du anmäla dig personligen vid informationsdisken.  

Självincheckning – Checka in dig inför ditt besök

Så checkar du in själv

 

Vi som arbetar här

På vår avdelning finns olika yrkeskategorier som till exempel barnsköterska, barnsjuksköterska och sjuksköterska. 

Eftersom Sahlgrenska Universitetssjukhuset har ett utbildningsansvar förekommer det studenter på våra mottagningar och avdelningar. Du har som patient rätt att säga till om du inte vill ha studenter närvarande under ditt besök. Alla som arbetar här, personal och studenter, har tystnadsplikt. 

Synpunkter och klagomål på vården

Vårt mål är att ge dig god vård och ett gott bemötande. Om du har synpunkter på den vård, behandling eller det bemötande du har fått är vi mycket tacksamma om du låter oss få veta detta.

Lämna gärna dina synpunkter via 1177, e-post eller post.

su.barnmedicin@vgregion.se 

Ansvariga för avdelningen

Hanna Borg

Vårdenhetschef
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Susanne Bergvall

Vårdenhetschef
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Tobias Axelsson

Överläkare
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Senast uppdaterad: 2021-05-05 09:40