Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Planerar du att besöka Sahlgrenska Universitetssjukhuset?

Om du har en avtalad tid och har symtom på luftvägsinfektion eller feber kontakta snarast avdelningen/mottagningen direkt eller via växel på 031-342 10 00. 

Information till dig som ska besöka sjukhuset eller någon av sjukhusets lokaler

 

Medicin dagsjukvård barn

Kontaktuppgifter

Telefon

Telefontider

måndag - fredag
7:30 - 8:00
måndag - fredag
14:30 - 15:00

Växeltelefon

Öppettider

måndag - torsdag
7:30 - 19:00
fredag
7:30 - 16:00

Besöksadress

Behandlingsvägen 7
416 50 Göteborg

Vi på Medicin dagsjukvård barn tar emot dig som är barn eller ungdom mellan 0-18 år med olika sjukdomstillstånd för provtagningar, behandlingar och undersökningar. Vi hanterar samordningen för dig som ska genomgå komplicerade utredningar.

Vid ditt besök hos oss

När du kommer till sjukhuset anmäler du ditt besök vid informationsdisken i entrén. Du kan också checka in själv, digitalt, på din telefon. Koden för självincheckning står i din kallelse som skickades hem till dig. För självincheckning behöver du ha ett svenskt personnummer och vara folkbokförd i Sverige.

Med självincheckning kan du checka in innan besökstiden börjat. Om du är sen till ditt bokade besök måste du anmäla dig personligen vid informationsdisken.  

Självincheckning – Checka in dig inför ditt besök

Så checkar du in själv

Checklista inför din vistelse

  • Du brukar få en kallelse i skriftlig form, vid kort varsel kan du istället kallas via telefon.

Det finns tillgång till kylskåp och mikrovågsugn om du har med egen mat. Bestick, tallrikar och glas finns att låna. På sjukhustomten finns det olika ställen att köpa färdig mat

Vi som arbetar här

På vår enhet finns olika yrkeskategorier som till exempel barnsköterska, undersköterska, barnsjuksköterska och barnläkare. 

Eftersom Sahlgrenska Universitetssjukhuset har ett utbildningsansvar förekommer det studenter på våra mottagningar och avdelningar. Du har som patient rätt att säga till om du inte vill ha studenter närvarande under ditt besök. Alla som arbetar här, personal och studenter, har tystnadsplikt. 

Synpunkter och klagomål på vården

Vårt mål är att ge dig god vård och ett gott bemötande. Om du har synpunkter på den vård, behandling eller det bemötande du har fått är vi mycket tacksamma om du låter oss få veta detta.

Lämna gärna dina synpunkter via 1177, e-post eller post.

su.medicinavdelning.barn@vgregion.se

Ansvariga för avdelningen

Förlängda väntetider för operation

Så här påverkas operationsköerna av pågående pandemin.

Läs mer här

Susanne Bergvall

Vårdenhetschef
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Annika Malmgren

Specialistläkare
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Senast uppdaterad: 2021-05-11 13:07