Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Planerar du att besöka Sahlgrenska Universitetssjukhuset?

Om du har en avtalad tid och har symtom på luftvägsinfektion eller feber kontakta snarast avdelningen/mottagningen direkt eller via växel på 031-342 10 00. 

För närstående råder besöksförbud på samtliga mottagningar och vårdavdelningar endast med undantag för vårdnadshavare och ledsagare. Detta förutsatt att medföljaren inte har luftvägssymtom eller feber.

Läs mer här

Lungmottagning barn

Kontaktuppgifter

Telefon

Telefontider

1/6-31/8
måndag - fredag 7:30 - 13:00
1/9-31/5
måndag - fredag 7:30 - 16:00

Växeltelefon

Öppettider

måndag - fredag 7:30 - 16:00

Besöksadress

Diagnosvägen 21
416 50 Göteborg
Östra sjukhuset
Plan 4

Vägbeskrivning

Östra sjukhuset. Vägbeskrivning: Avfart Torpamotet från E20. Information kollektivtrafik: www.vasttrafik.se - Se vidare skyltning inom sjukhusområdet.

Västtrafik - reseplaneraren

Postadress

Sahlgrenska Universitetssjukhuset Lungmottagning barn
416 85 Göteborg

Kontakta oss

Du kan kontakta oss per telefon eller via 1177 Vårdguidens e-tjänster hos Allergi- och lungmottagning barn där du kan avboka eller omboka tid, eller utföra andra ärenden. 

Vi vänder oss till dig under 18 år med olika typer av lung- eller andningsbesvär. Du som har syrgasbehandling i hemmet, hemrespirator, CPAP, VPAP, hostapparat eller andningskanyl har kontakt med vårt hemsjukvårdsteam. 

Söka vård hos oss

När du söker vård hos oss behöver vi veta något om den sjukdom eller de besvär du har. Den informationen kan vi till exempel få genom att en läkare på din vårdcentral eller annan läkare skriver en remiss till oss. Du kan också skriva en egen vårdbegäran via 1177.

Är du över 18 år hänvisar vi dig till vår mottagning för vuxna. 

Vid ditt besök hos oss

När du kommer till mottagningen får du först träffa en sjuksköterska som väger och mäter dig. Sköterskan kontrollerar också lungfunktionen på dig som har astma eller annan lungsjukdom. Läkarbesöket tar en timma vid nybesök och 30 minuter vid återbesök och uppföljande kontroller. 

Du som har kontakt med vårt hemsjukvårdsteam får ibland komma hit på kontroll. Vid dessa besök kan du ibland behöva stanna under några timmar för utprovning och genomgång av apparatur.

Vi som arbetar här

På vår mottagning finns olika yrkeskategorier som till exempel barnsköterska, barnsjuksköterska och läkare. 

Eftersom Sahlgrenska Universitetssjukhuset har ett utbildningsansvar förekommer det studenter på våra mottagningar och avdelningar. Du har som patient rätt att säga till om du inte vill ha studenter närvarande under ditt besök. Alla som arbetar här, personal och studenter, har tystnadsplikt. 

Vårt mål är att ge dig god vård och ett gott bemötande. Om du har synpunkter på den vård, behandling eller det bemötande du har fått är vi mycket tacksamma om du låter oss få veta detta. Lämna gärna dina synpunkter via mejl till su.barnmedicin@vgregion.se eller till ansvariga chefer.

Ansvariga för mottagningen

Marie Hallman, vårdenhetschef
Telefon: 031-343 5676, 0700-822629
E-post: marie.christine.hallman@vgregion.se9

Karsten Kötz, medicinskt ansvarig
Telefon: 031 - 343 63 00 (enhetens telefonnummer)
E-post: 


Senast uppdaterad: 2019-11-11 10:37