Diabetesmottagning barn

Drottning Silvias barn- och ungdomssjukhus

Kontaktuppgifter

TELEFONTIDER
1/9 t o m 31/5 mån - fre 07:30 - 17:00
21/12 t o m 5/1 mån - fre 07:30 - 13:00

Vitaminvägen 21

Plan 1

Östra sjukhuset

416 50 Göteborg

VÄGBESKRIVNING

Östra sjukhuset. Vägbeskrivning: Avfart Torpamotet från E20. Information kollektivtrafik: www.vasttrafik.se - Se vidare skyltning inom sjukhusområdet.

Vi vänder oss till dig under 18 år som bor i Göteborg och har diabetes. 

Söka vård hos oss

När du söker vård hos oss behöver vi veta något om den sjukdom eller de besvär du har. Den informationen kan vi till exempel få genom att en läkare på din vårdcentral eller annan läkare skriver en remiss till oss. Du kan också skriva en egen vårdbegäran.

Är du över 18 år hänvisar vi dig till vår mottagning för vuxna

Vid ditt besök hos oss

Vårt mål med behandlingen är hög livskvalitet, normal tillväxt och utveckling samt frihet från akuta och långsiktiga komplikationer till sjukdomen. De flesta behöver få insulin injicerat via pump eller penna. För att klara sin egenvård behöver du och dina närstående mycket utbildning och stöd. Till vår mottagning kommer 500 barn och ungdomar från Göteborg på besök minst fyra gånger per år för att få hjälp med sin behandling.

Varje år nyinsjuknar ca 75 barn i alla åldrar i diabetes och dessa barn brukar ligga inne på avdelningen under en dryg vecka före utskrivningen. Vi har kontakt med skolor, förskolor, diabetesföreningar och har lägerverksamhet, gruppmottagningar samt diabetesskola. 

Checklista inför ditt besök:

  • Anmäl dig i receptionen. 

Vi som arbetar här

På vår mottagning finns olika yrkeskategorier som till exempel diabetessjuksköterska, undersköterska, läkare, dietist, kurator, psykolog och lekterapeut. 

Eftersom Sahlgrenska Universitetssjukhuset har ett utbildningsansvar förekommer det studenter på våra mottagningar och avdelningar. Du har som patient rätt att säga till om du inte vill ha studenter närvarande under ditt besök. Alla som arbetar här, personal och studenter, har tystnadsplikt.

Synpunkter

Vårt mål är att ge dig god vård och ett gott bemötande. Om du har synpunkter på den vård, behandling eller det bemötande du har fått är vi mycket tacksamma om du låter oss få veta detta. Lämna gärna dina synpunkter till:

Marie Hallman, vårdenhetschef
Telefon: 031-343 5676, 0700-822629
E-post: E-postadress

Du kan också skicka dina synpunkter med vanlig post:

Blankett för synpunkter på vården

Ansvariga för mottagningen

Marie Hallman, vårdenhetschef
Telefon: 031-343 5676, 0700-822629
E-post: E-postadress

Frida Sundberg, medicinskt ansvarig
E-post: frida.sundberg@vgregion.se