Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Planerar du att besöka Sahlgrenska Universitetssjukhuset?

Om du har en avtalad tid och har symtom på luftvägsinfektion eller feber kontakta snarast avdelningen/mottagningen direkt eller via växel på 031-342 10 00. 

För närstående råder besöksförbud på samtliga mottagningar och vårdavdelningar endast med undantag för vårdnadshavare och ledsagare. Detta förutsatt att medföljaren inte har luftvägssymtom eller feber.

Läs mer här

Diabetesmottagning barn

Kontaktuppgifter

Telefon

Telefontider

1/6-31/8
måndag - fredag 7:30 - 13:00
1/9-31/5
måndag - fredag 7:30 - 16:00

Växeltelefon

Öppettider

måndag - torsdag 7:30 - 16:30
fredag 7:30 - 15:00

Besöksadress

Vitaminvägen 21
416 50 Göteborg
Östra sjukhuset
Plan 1

Vägbeskrivning

Östra sjukhuset. Vägbeskrivning: Avfart Torpamotet från E20. Information kollektivtrafik: www.vasttrafik.se - Se vidare skyltning inom sjukhusområdet.

Västtrafik - reseplaneraren

Postadress

Sahlgrenska Universitetssjukhuset Diabetesmottagning barn
416 85 Göteborg

Vi vänder oss till dig under 18 år som bor i Göteborg och har diabetes. 

Söka vård hos oss

När du söker vård hos oss behöver vi veta något om den sjukdom eller de besvär du har. Den informationen kan vi till exempel få genom att en läkare på din vårdcentral eller annan läkare skriver en remiss till oss. Du kan också skriva en egen vårdbegäran.

Är du över 18 år hänvisar vi dig till vår mottagning för vuxna. 

Vid ditt besök hos oss

Vårt mål med behandlingen är hög livskvalitet, normal tillväxt och utveckling samt frihet från akuta och långsiktiga komplikationer till sjukdomen. De flesta behöver få insulin injicerat via pump eller penna. För att klara sin egenvård behöver du och dina närstående mycket utbildning och stöd. Till vår mottagning kommer 500 barn och ungdomar från Göteborg på besök minst fyra gånger per år för att få hjälp med sin behandling.

Varje år nyinsjuknar ca 75 barn i alla åldrar i diabetes och dessa barn brukar ligga inne på avdelningen under en dryg vecka före utskrivningen. Vi har kontakt med skolor, förskolor, diabetesföreningar och har lägerverksamhet, gruppmottagningar samt diabetesskola. 

Checklista inför ditt besök

  • Anmäl dig i receptionen. 

Vi som arbetar här

På vår mottagning finns olika yrkeskategorier som till exempel diabetessjuksköterska, undersköterska, läkare, dietist, kurator, psykolog och lekterapeut. 

Eftersom Sahlgrenska Universitetssjukhuset har ett utbildningsansvar förekommer det studenter på våra mottagningar och avdelningar. Du har som patient rätt att säga till om du inte vill ha studenter närvarande under ditt besök. Alla som arbetar här, personal och studenter, har tystnadsplikt. 

Vårt mål är att ge dig god vård och ett gott bemötande. Om du har synpunkter på den vård, behandling eller det bemötande du har fått är vi mycket tacksamma om du låter oss få veta detta. Lämna gärna dina synpunkter via mejl till su.barnmedicin@vgregion.se eller till ansvariga chefer.

Ansvariga för mottagningen

Marie Hallman, vårdenhetschef
Telefon: 031-343 5676, 0700-822629
E-post: marie.christine.hallman@vgregion.se

Frida Sundberg, medicinskt ansvarig
E-post: frida.sundberg@vgregion.se


Senast uppdaterad: 2018-06-19 13:20