Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Reumatologimottagning Sahlgrenska

Tillfällig information Folkhälsomyndigheten har beslutat att vissa patientgrupper med kraftigt nedsatt immunförsvar bör få en tredje dos av vaccin mot COVID-19. Denna dos kan ges tidigast åtta veckor efter andra dosen. För detaljerad information, se längre ned på sidan. Ifall du är på 1177, gå till klinikens hemsida via sahlgrenska.se

Om du har luftvägssymtom och feber och misstänker att du kan ha covid-19-infektion bör du avbryta din antireumatiska behandling och kan återuppta när infektionen har läkt. Om du använder kortison bör du fortsätta med detta.

Patienter som behandlas med rituximab (Mabthera, Ritemvia, Rixathon och Truxima) kan vaccineras mot covid-19 4 månader efter given behandling och behandlingen kan återupptas tidigast 2 veckor efter andra dosen.

Kontaktuppgifter

Telefon

Telefontider

Rådgivning
måndag - fredag
7:00 - 11:30
Övriga ärenden
måndag - torsdag
7:00 - 16:00
Övriga ärenden
fredag
7:00 - 11:30

Växeltelefon

Öppettider

måndag - torsdag
7:00 - 16:00
fredag
7:00 - 14:00

Besöksadress

Gröna stråket 16, plan 0
413 45 Göteborg

Drop-in

Provtagning
måndag - torsdag
7:00 - 10:00
Provtagning
måndag - torsdag
13:00 - 15:30
Kortison
måndag
13:30 - 14:30
Provtagning
fredag
7:00 - 11:30
Kortison
fredag
8:00 - 9:00

Vi vänder oss till dig över 16 år med en reumatisk sjukdom. Vi utreder och behandlar främst inflammatoriska ledsjukdomar.

Söka vård hos oss

När du söker vård hos oss behöver vi veta något om den sjukdom eller de besvär du har. Den informationen kan vi till exempel få genom att en läkare på din vårdcentral eller annan läkare skriver en remiss till oss. Du kan också skriva en egen vårdbegäran.

Blankett för egen vårdbegäran

Adress
Remissportalen
Sahlgrenska Universitetssjukhuset
413 45 Göteborg

Detta gäller inte konsultremisser som fortsätter enligt ordinarie flöde.

Öppettider provtagning

Måndag-torsdag 07:00 - 10:00 och 13:00 - 15:30.
Fredag 07:00 - 11:30.
Dag före röd dag och helgdag har vi öppet 07:00 - 11:30.

Drop-in ledinjektion

Drop-in ledinjektion med kortison för dig som har en svullen, ömmande och eventuellt värmeökad led. För att få en ledinjektion får du inte ha någon infektion eller feber. I fall du står på blodförtunnande medicin kan du inte komma på drop-in, i stället får du kontakta sjuksköterska och boka en tid.

Vid ditt besök hos oss

Anmäl ditt besök i kassan där du också betalar. Du får gärna betala med kort men du kan också betala kontant eller få en faktura hemskickad.

Våra specialsjuksköterskor har egen mottagning, vi har en drop in-mottagning för ledinjektioner, ultraljudsmottagning och egen mottagning för dig upp till 25 år. Vi erbjuder också patientutbildning och vår dagsjukvårdsenhet är inriktad på modern rehabilitering för dig med reumatisk sjukdom.

Information till dig som närstående.

Checklista inför ditt besök

  • Ta med dig fotolegitimation och eventuellt högkostnadskort.
  • Skriv gärna ner frågor du vill ställa och vilka recept du behöver förnya.
  • Om du är med i vårt kvalitetsregister är det bra om du gör en egen registrering (PER) inför besöket hemifrån via Mina Vårdkontakter eller kommer 15 minuter tidigare till besöket för att göra din PER registrering på våra pekskärmar.

Vi som arbetar här

På vår mottagning finns bland annat undersköterska, sjuksköterska, kurator, arbetsterapeut, fysioterapeut och specialistläkare i reumatologi.

Eftersom Sahlgrenska Universitetssjukhuset har ett utbildningsansvar har vi ibland läkare och sjuksköterskor från andra mottagningar och avdelningar. 
Alla som arbetar här, personal och studenter, har tystnadsplikt.

Synpunkter och klagomål på vården

Vårt mål är att ge dig god vård och ett gott bemötande. Om du har synpunkter på den vård, behandling eller det bemötande du har fått är vi mycket tacksamma om du låter oss få veta detta.

Lämna gärna dina synpunkter via 1177, e-post eller post.

Ansvariga för mottagningen

Gabriella Perta

Vårdenhetschef
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Boja Jovancevic

Medicinskt ansvarig

Senast uppdaterad: 2021-11-30 10:55