Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Planerar du att besöka Sahlgrenska Universitetssjukhuset?

Om du har en avtalad tid och har symtom på luftvägsinfektion eller feber kontakta snarast avdelningen/mottagningen direkt eller via växel på 031-342 10 00. 

Information till dig som ska besöka sjukhuset eller någon av sjukhusets lokaler

 

Strålbehandling

Strålbehandling är en vanlig behandling vid många olika former av cancer. Behandlingen kan användas för att ta bort en cancertumör, för att bromsa sjukdomen eller lindra symtom. Det gör inte ont att få strålbehandling men den kan ge biverkningar.

 

Film om strålning från Regionala cancercentrum i samverkan

En animerad film med tal och text som enkelt beskriver vad strålbehandling är och vad som händer i kroppen under behandling. Den tar upp när och hur strålbehandling används vid behandling mot cancer, vilka biverkningar som kan förekomma samt vad du själv kan göra för att må så bra som möjligt under behandlingen.
 

Film där Bosse Swedin berättar om sina personliga erfarenheter av strålbehandling mot prostatacancer. 

Bosse Swedin berättar i filmen om sina personliga erfarenheter av strålbehandling mot prostatacancer. Vi får följa honom en vanlig dag, mitt under behandlingstiden.

All cancerbehandling är individuell, så filmen skildrar inte med någon exakthet hur strålbehandling går till för alla. Här får du i stället veta mer om just Bosses erfarenheter. I filmen deltar också Ing-Marie Moegelin, sjuksköterska på Södersjukhuset i Stockholm.

 

 


Senast uppdaterad: 2021-03-03 16:18