Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Planerar du att besöka Sahlgrenska Universitetssjukhuset?

Om du har en avtalad tid och har symtom på luftvägsinfektion eller feber kontakta snarast avdelningen/mottagningen direkt eller via växel på 031-342 10 00. 

För närstående råder besöksförbud på samtliga mottagningar och vårdavdelningar endast med undantag för vårdnadshavare och ledsagare. Detta förutsatt att medföljaren inte har luftvägssymtom eller feber.

Läs mer här

Till dig som ska operera bort prostatan

Nedan finner du information som är viktig för dig att läsa inför din operation.

I samband med operationen påverkas andning och blodcirkulation. Narkosmedel, ingreppet och sängläget minskar andningsvolymen. Slem kan samlas i luftvägarna. Därför är det viktigt att snabbt återgå till normal aktivitet efter operationen. Ju mer aktiv du är efter  operationen desto fortare återhämtar du dig. Andningsträning och aktivitet är därför viktigt.

Det är även viktigt att du håller igång kosten genom att äta fiberrik kost och dricka ordentligt med vatten.

Och till sist glöm inte vikten av att du bäckenbottentränar och gör olika knipövningar (läs mer under fliken bäckenbottensträning).

Läs mer i bifogad informationsbroschyr från Arbetsterapi och Fysioterapi från Sahlgrenska Universitetssjukhuset avseende alla punkter ovan.

 

 

 


Senast uppdaterad: 2020-11-02 15:15