Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Planerar du att besöka Sahlgrenska Universitetssjukhuset?

Om du har en avtalad tid och har symtom på luftvägsinfektion eller feber kontakta snarast avdelningen/mottagningen direkt eller via växel på 031-342 10 00. 

För närstående råder besöksförbud på samtliga mottagningar och vårdavdelningar endast med undantag för vårdnadshavare och ledsagare. Detta förutsatt att medföljaren inte har luftvägssymtom eller feber.

Läs mer här

Bröstmjölksdonation

Har du överskott av bröstmjölk? I så fall är du varmt välkommen att donera din bröstmjölk till vår modermjölkscentral. Din mjölk kommer då att analyseras för att fastställa näringsinnehåll och pastöriseras för att sedan kunna ges till för tidigt födda och sjuka barn som är i stort behov av bröstmjölk. För att donera din bröstmjölk måste du vara helt frisk och medicinfri och det får max ha gått tre månader sedan din förlossning. Du ombeds fylla i en hälsodeklaration samt ta blodprover för att säkerställa att din mjölk är lämplig att använda. Bröstpump och flaskor får du låna från modersmjölkscentralen.

Om du är intresserad kontakta modersmjölkscentralen på telefon: 031-343 42 65 eller gå in på modersmjölkscentralens facebooksida, http://www.facebook.com/modersmjölkscentralen Östra.

Efter du haft kontakt med modersmjölkscentralen går det bra att lämna in bröstmjölk på:

Vårdcentralen Frölunda,

Närhälsan, Frölunda Torg kl: vardagar 8.00-12.00

Barnavårdcentralen,

Biskopsgården, Höstvädersgatan 1 kl: vardagar 8.00-15.00

SU/Östra sjukhuset Neonatalavdelning 309

kl:8-20 alla dagar

SU/ Östra sjukhuset Modersmjölkscentralen

servicehuset (SH)

Vardagar kl: 7.00-15.30


Senast uppdaterad: 2018-05-08 16:17