Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

BUP-mottagning Gamlestaden

Kontaktuppgifter

Telefon

Telefontider

Sekreterare
måndag - fredag
8:00 - 9:00
Sjuksköterska
måndag
10:00 - 11:00
Sjuksköterska
torsdag
10:00 - 11:00

Växeltelefon

Öppettider

måndag - fredag
8:00 - 16:30

Besöksadress

Väverigatan 13
415 11 Göteborg

Digitalt vårdmöte

Vår mottagning erbjuder digitala vårdmöten. På det viset kan du träffa din vårdkontakt i ett videomöte – via mobil, surfplatta eller dator.

Ett digitalt vårdmöte bokas av mottagningen, som också skickar en kallelse till dig med länk inför ditt videomöte.

Läs mer om digitala vårdmöten

Vi vänder oss till dig under 18 år med allvarlig psykisk ohälsa som påverkar dig i vardagen, exempelvis depression, svår ångest, impulsivitet och utagerande beteende, sociala samspelssvårigheter, tvångsmässiga beteenden och ätstörningar.

Söka vård hos oss

Vid akuta barnpsykiatriska tillstånd jourtid (kvällar, nätter och helger) hänvisar vi dig till Akutavdelning barn- och ungdomspsykiatri.

För dig som inte har en pågående kontakt med BUP-mottagning Gamlestaden

En väg in för barn och unga med psykisk ohälsa i Västra Götaland
Har du ingen pågående kontakt med oss på BUP-mottagning Gamlestaden och önskar hjälp för ditt psykiska mående, är du välkommen att kontakta ”En väg in”.

”En väg in” är ett kontaktcenter med uppgift att hjälpa barn och unga med psykisk ohälsa att hitta rätt i vården. Kontaktcentret är till för barn och unga som inte vet vart de ska vända sig och kan nås genom telefon eller genom meddelande och egenremiss på 1177.se. Det är öppet för barn och unga som tar en egen kontakt och för vårdnadshavare eller närstående som hjälper till att ta kontakt.

Mer information om ”En väg in” och hur du når ”En väg in” finner du på 1177.se:
En väg in för barn och unga med psykisk ohälsa i Västra Götaland - 1177 Vårdguiden

För dig som har en pågående kontakt med BUP-mottagning Gamlestaden

BUP-mottagning Gamlestaden är en del av BUP Göteborg. Vi arbetar teampsykiatriskt och erbjuder bedömning, utredning och behandling. Här hittar du mer information om vilken vård vi ger:

Vad kan BUP göra för dig?

Telefontider
Telefonnummer: 031-342 02 01

1. Reception (återbud, komma i kontakt med reception)
måndag-fredag kl 8.00-9.00

3. Akut hjälp
måndag-fredag kl 8.00-16.30

4. Sjuksköterska (råd under pågående behandling)
måndag och torsdag kl 10.00-11.00

För rådgivning av patient med  pågående kontakt, begäran om intyg och förnyelse av recept hänvisar vi till 1177 Vårdguidens E-tjänster.

För dig som skall anmäla dig till en föräldrakurs eller en gruppbehandling:

Du och din behandlare har tillsammans kommit överens om att kursen/behandlingen är lämplig utifrån ditt vårdbehov och den finns dokumenterad i din vårdplan.
Kurskatalogen finner du HÄR.

Har du frågor gällande vårt kursutbud eller hur du anmäler dig, kontakta oss via "Gruppbehandling/Föräldrakurs" på 1177, BUP-mottagning Drottninggatan.

För remitterande vårdgivare

”En väg in” hanterar alla BUP-remisser i regionen. För att remisserna ska komma fram rätt till ”En väg in” krävs följande:

  1. En remiss som anger: Namnet på den verksamhet som remissen ska gå till (den BUP-mottagning som patienten i första hand ska besöka), Sahlgrenska Universitetssjukhuset, 413 45 Göteborg
  2. Remissen ska sedan läggas i ett kuvert som skickas till: Remissportalen, Sahlgrenska Universitetssjukhuset, 413 45 Göteborg

Vid ditt besök hos oss

Hos oss checkar du in själv via din mobil före besöket.

Självincheckning – checka in direkt

Självincheckning – så går det till

Vi som arbetar här

På vår mottagning finns olika yrkeskategorier som till exempel socionom, psykolog, psykiatrisjuksköterska, psykiatiker och läkare.

Eftersom Sahlgrenska Universitetssjukhuset har ett utbildningsansvar förekommer det studenter på våra mottagningar och avdelningar. Du har som patient rätt att säga till om du inte vill ha studenter närvarande under ditt besök. Alla som arbetar här, personal och studenter, har tystnadsplikt. 

Synpunkter och klagomål på vården

Vårt mål är att ge dig god vård och ett gott bemötande. Om du har synpunkter på den vård, behandling eller det bemötande du har fått är vi mycket tacksamma om du låter oss få veta detta.

Lämna gärna dina synpunkter via 1177, e-post eller post.

Ansvariga för mottagningen

Digitalt vårdmöte

Vår mottagning erbjuder digitala vårdmöten. På det viset kan du träffa din vårdkontakt i ett videomöte – via mobil, surfplatta eller dator.

Ett digitalt vårdmöte bokas av mottagningen, som också skickar en kallelse till dig med länk inför ditt videomöte.

Läs mer om digitala vårdmöten

Gisela Alftrén

Enhetschef
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Senast uppdaterad: 2023-03-10 08:46