Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

KOL-mottagning Sahlgrenska

Kontaktuppgifter

Telefon

Växeltelefon

Besöksadress

Vita Stråket 12
413 46 Göteborg
Sahlgrenska sjukhuset
Plan 0

Vägbeskrivning

Till Sahlgrenska sjukhuset går ett stort antal spårvagns- och busslinjer. Hållplats Sahlgrenska huvudentré. Se vidare på http://www.vasttrafik.se/.

Västtrafik - reseplaneraren

Postadress

Sahlgrenska Universitetssjukhuset KOL-centrum
Vita Stråket 12, plan 0
413 45 Göteborg

Vi vänder oss till dig med kronisk obstruktiv lungsjukdom (KOL).

Söka vård hos oss

När du söker vård hos oss behöver vi veta något om de besvär du har. Den informationen kan vi till exempel få genom att en läkare på din vårdcentral eller annan läkare skriver en remiss till oss. Du kan också skriva en egen vårdbegäran.

Vid ditt besök hos oss

Till patienter som har inplanerat besök på mottagningen: Med hänsyn till pågående Coronavirus-situation vill vi inte att du kommer om du känner dig förkyld eller har andra tecken på luftvägsinfektion. Ring då och avboka ditt besök.

Målsättningarna med KOL-centrum i Göteborg är dels ett förbättrat omhändertagande av patienter med KOL, som vi uppfattar är en eftersatt grupp, dels att säkerställa moment och kvalitet i forskningen. I linje med internationella och svenska riktlinjer har vi definierat en strukturerad person centrerad, interprofessionell behandlingsplanering, där du som patienten med vårt stöd sätter upp behandlingsmål. Vår ambition är att du ska få träffa olika yrkesgrupper samma dag du blivit inbokad på. Om eventuell försening skulle uppstå blir du informerad i god tid.

Checklista inför ditt besök

  • Ta med dig fotolegitimation, kallelse och eventuellt högkostnadskort.
  • Anmäl ditt besök i kassan på Lungmottagningen
  • Du betalar vid din ankomst. Du kan betala med kort eller få en faktura hemskickad.
  • I din kallelse finns information om tidsåtgång och dina eventuella förberedelser.

Vi som arbetar här

På vår mottagning finns bland annat undersköterska, sjuksköterska, dietist, kurator, biomedicinsk analytiker, fysioterapeut, arbetsterapeut och specialistläkare. Viktigt är att vi byggt den interprofessionella processen runt patienten och ger patienten en individualiserad behandlingsplan, baserad på teamets samlade bedömning.

Eftersom Sahlgrenska Universitetssjukhuset har ett utbildningsansvar förekommer det studenter på våra mottagningar och avdelningar. Du har som patient rätt att säga till om du inte vill ha studenter närvarande under ditt besök. Alla som arbetar här, personal och studenter, har tystnadsplikt.

Synpunkter

Vårt mål är att ge dig god vård och ett gott bemötande. Om du har synpunkter på den vård, behandling eller det bemötande du har fått är vi mycket tacksamma om du låter oss få veta detta. Lämna gärna dina synpunkter till:

Telefon: 031 - 342 24 00 

Du kan också skicka dina synpunkter med vanlig post:

Blankett för synpunkter på vården

 

Ansvariga för mottagningen

Eva Rosander, Vårdenhetschef

Mari Andréasson, Vårdenhetschef

Lowie Vanfleteren, Sektionschef  

Anita Nordenson, medicinskt ansvarig
     

 


Senast uppdaterad: 2020-03-13 15:53